Grup de lucru – adolescenti

In ultima perioada am primit la consiliere tot mai multi adolescenti. Am observat ca ei au multe intrebari, sunt curiosi si deschisi catre autocunoastere profunda. Acesti copii sunt minunati, fascinanti, puri, extrasenzoriali, percep lucruri dincolo de ceea ce putem percepe cu simturile fizice si astfel au o sumedenie de intrebari, frici, neintelegeri.
Sistemul clasic de invatamant nu are in programa sa ne invete despre iubirea de sine, nu ne invata despre perceptiile extrasenzoriale si ce este cu ele, nu ne invata cum sa gestionam emotiile, nu ne invata despre puterea gandurilor, deci mai nimic din complexitatea fiintei umane. Speram ca in viitorul apropiat, scoala sa fie un cadru real al descoperirii de sine.
Pana atunci insa, m-am decis sa fac un grup de copii cu varsta cuprinsa intre 15 si 18-19 ani, cu care sa impartasesc cunoasterea dobandita de mine prin studiu si experienta si pe care sa-i ghidez spre sine prin informatii teoretice cu aplicabilitate practica, ajutandu-i astfel sa-si gaseasca singuri adevarul.

Imi propun ca in aceste intalniri sa ii ghidez pe adolescenti spre a-si intelege trairile, emotiile, gandurile si cum sa gestioneze toate acestea, dintr-o perspectiva metafizica.
Prin autocunoastere, copilul va capata mai multa siguranta de sine, incredere si o perceptie sanatoasa asupra sa si asupra vietii. Sa nu uitam : copiii de azi sunt viitorul de maine.
“Cunoaste-te pe tine insuti!”

De ce copiii? Din mai multe motive:
In primul rand, pentru ca eram si eu copil cand mi s-au deschis ochii spre autocunoastere dincolo de fizic, de ceea ce percepem cu simturile fizice. Mi-ar fi fost util sa intalnesc un om care sa stie sa ma ghideze, insa mi-am gasit invatatori in carti. Si m-a fascinat metafizicul astfel ca nu m-am mai oprit din a ma cunoaste pe mine dincolo de ceea ce percepem cu simturile fizice pentru a descoperi cine si ce sunt cu adevarat, ce pot si cat pot sa fiu, sa fac, si apoi cum sa contribui la bunul mers al societatii.
In al doilea rand pentru ca la 21 de ani visam parcursul unei cariere de success in scopul de a crea un centru in cadrul caruia copiii sa creasca sanatos din toate punctele de vedere, astfel cream o poiana de flori care mai apoi contribuiau la inflorirea societatii. Acesta a fost driver-ul meu pe parcursul carierei corporatiste. Nu am renuntat la acest vis, doar l-am remodelat.
In al treilea rand, deoarece iubesc copiii, iubesc oamenii, vad potentialul din oameni, din copii si imi doresc sa nu se piarda ci, prin autocunoastere, sa infloreasca.
Si nu in ultimul rand, pentru ca acesti copii minunati merita sa aiba cadrul necesar autocunoasterii, merita sa isi constientizeze forta interioara, capacitatile, potentialul. Ei sunt averea noastra si totodata ceea ce lasam mostenire umanitatii.

Daca citesti acest anunt si esti parinte, prezinta-i copilului tau aceasta idee si daca simte si rezoneaza, astept intrebari si mai apoi confirmarea pentru participare.
Daca esti adolescent, impartaseste parintilor tai aceasta idee si daca simtiti impreuna ca este ceea ce ai nevoie acum, te astept cu drag.
Cadrul desfasurarii:
Locatie : Bucuresti, zona Titan ( adresa se va transmite celor inscrisi)
Durata : 3 ore, din doua in doua saptamani, in ziua de Marti, cel mai probabil dupa pranz spre seara ( ora 18.00).
Cost participare : 30 de lei