Munay Ki – de Alberto Villoldo

21 mart. 2019

Munay-Ki provine dintr-un cuvânt care înseamnă ‘Te iubesc.’ Munay-Ki sunt cele nouă rituri de inițiere pentru a deveni o persoană înzestrată cu înțelepciune și putere. Riturile sunt comune tuturor tradițiilor șamanice, chiar dacă sunt exprimate sub diferite forme și în diverse stiluri în funcție de cultura în care au apărut. Ele își au sorgintea în marile inițieri din Valea Indului care au fost aduse în Americi de către primii vraci care au traversat Strâmtoarea Bering din Siberia în timpul erei glaciare, cu aproximativ 30.000 de ani în urmă. Acești călători curajoși erau din neamul Laika, Paznicii Pământului din vechime care acceptaseră misiunea de a ocroti întreaga Creație.

Laika sunt femei și bărbați obișnuiți care trăiesc vieți ieșite din comun. Ei nu se nasc cu daruri speciale din partea Spiritului; ei dobândesc grație și putere ieșite din comun prin rugăciune, studierea învățăturilor de la înțelepți sau prin Viziuni și disciplină. Unii dintre ei ajung să fie conducători și vindecători renumiți, în timp ce alții duc vieți obișnuite, crescându-și copiii și cultivând pământul. Laika au simțit că oamenii vor ajunge la Munay-Ki atunci când sunt pregătiți și simt chemarea către aceste învățături.

Mulți ați primit o astfel de chemare din partea Spiritului și tânjiți să vă aduceți contribuția în lume și în viața voastră personală. Când ajungeți pe calea Paznicilor Pământului cu intenție sinceră și cu inima deschisă, veți descoperi curând că nu sunteți singuri. Vă veți afla în compania oamenilor cu același tip de concepții, care se străduiesc să trăiască în conformitate cu principiile etice și cu viziunea pe care o au despre lume. Și vă veți afla în compania Paznicilor Pământului care au locuit pe această planetă cu milenii în urmă, ființe de lumină care fac acum parte din marea matrice a vieții. Acești Paznici ai Pământului vă vor mări puterea și viziunea, adăugând puterea și viziunea lor.

Pe măsură ce trăiți experiența Munay-Ki, veți simți prezența și înțelepciunea acestor ființe luminoase care au ieșit din timpul linear și hălăduiesc acum în timpul sacru, în infinit, dincolo de limitările karmei și ale renașterii. Munay-Ki vă va curăța câmpul luminos de energie, de nămolul psihic rămas de la traumele trecutului. Pe măsură ce vă ridicați vibrația, aceste ființe de lumină vor veni la voi și vă vor îndruma. Conectați-vă cu ele și vă veți putea aminti povești pe care nu le-ați experimentat niciodată în mod direct, dar care sunt acum ale dvs. Vă veți aminti cum ați stat în jurul unui foc, cu un bizon în spate, sau cum ați meditat într-un templu de piatră deasupra zăpezilor.

Dat fiind că Paznicii Pământului vin și din viitor, ei ne pot ajuta să vedem cum va evolua umanitatea peste 10.000 de ani. Amintirile din trecut sunt ușor de văzut pentru Laika, întrucât ei au acces la acel rezervor vast de cunoaștere care există în afara timpului. Viziunile despre viitor apar drept posibilități, deoarece tot ceea ce se petrece în viitor are încă doar o formă potențială. Iată de ce Paznicii Pământului din Hopi, Maya, Inka și multe alte națiuni se adună în mod regulat pentru a se ruga pentru pace pe pământ. Ei fac acest lucru monitorizând posibilele viitoruri ale planetei pentru a găsi unul în care râurile și aerul sunt curate, iar oamenii trăiesc în armonie unii cu alții și cu natura. Acțiunea de identificare a acestui viitor dezirabil îl instalează în destinul nostru colectiv și îl face un pic mai probabil decât era înainte, deoarece astfel dobândește încă o cuantă de energie de la acești paznici ai Pământului.

Când ne conectăm cu aceste ființe de lumină, poveștile lor devin poveștile noastre: „ne amintim” efectiv cum am traversat Strâmtoarea Bering sau cum am traversat Deșertul Sonora către America Centrală ori poate un moment anterior, cum am trecut peste munții Himalaya către văile verzi și îmbelșugate în călătoria noastră din Nordul Indiei. Când facem legătura cu Paznicii Pământului din viitor, ne punem la dispoziția noastră o cunoaștere care ne sporește calitatea ADN-ului. Acest lucru contrazice înțelepciunea științifică, pe acei oameni de știință care spun că genele noastre pot fi informate doar de ceea ce s-a petrecut în trecut, de talentele și tulburările care s-au manifestat la strămoșii noștri.

Cei care fac parte din poporul Laika înțeleg că, atunci când te eliberezi de legăturile timpului, viitorul poate să se întindă înapoi ca o mână uriașă pentru a te propulsa înainte. Puteți fi influențați de persoanele care se formează, de cei care deveniți.

Pe măsură ce primiți Munay-Ki, chakrele voastre vor deveni clare și veți dobândi ceea ce cei din Laika îl numesc corpul-curcubeu. Acest lucru se întâmplă atunci când chakrele voastre își recapătă strălucirea de la începuturi. Amintiți-vă că fiecare dintre chakre are o culoare și că, atunci când strălucesc cu lumina lor de la începuturi, ele emit culorile curcubeului. Când este știrbit de traumele din această viață și din viețile anterioare, corpul energetic (LEF) dobândește o tentă gri, iar chakrele noastre devin bazine de gunoaie psihice. De îndată ce dobândim un corp curcubeu, Paznicii luminoși ai Pământului pot ajunge la noi deoarece ei recunosc că avem aceeași viziune și chemare ca a lor. Atunci când se întâmplă acest lucru și dacă ați dezvoltat abilitatea de a vedea în lumea invizibilă, puteți discerne formele fizice anterioare ale acestor ființe de lumină. Uneori, oamenii îi vor percepe pe acești Paznici antici ai Pământului ca pe niște vraci amerindieni, purtând robe asiatice sau blănuri siberiene ori chiar pene din jungla Amazonului.

Alteori, le veți putea percepe gândurile și sentimentele. Și veți avea acces la înțelepciunea și la poveștile lor. În cele din urmă, pe măsură ce experimentați cea de-a 7-a, a 8-a și a 9-a inițiere, puteți descărca o versiune mai bună și mai nouă a software-ului care informează LEF (corpul luminos), care ulterior vă va informa ADN-ul, instruindu-l cum să creeze un corp nou, care va îmbătrâni, se va vindeca și va muri altfel.

Nu este nevoie să faceți nimic pentru a atrage acești Paznici luminoși ai Pământului. Ei vor veni la voi când îi invitați și când sunteți gata să-i primiți. Atunci când discipolul este pregătit, apare maestrul. Ei nu vă vor deranja nicicum, însă vă pot sprijini în demersurile voastre de a aduce puțin mai multă lumină și vindecare în lume. De asemenea, se află aici pentru a vă apăra de negativitate și de energiile fricilor care sunt dezlănțuite azi în lume.

Natura Ființelor de Lumină

Aceste ființe de lumină constituie strămoșii noștri înțelepți – descendența de vindecători. Ei sunt oameni care s-au înălțat, ajungând îngeri. Unii sunt încarnați, alții sunt doar sub formă de spirite, însă toți au misiunea de a apăra pe cei care se îngrijesc de bunăstarea planetei. Budiștii îi numesc Bodhisattva (Cei Treziți). Ei sunt cei mai buni aliați spirituali pe care îi poate avea cineva și ne oferă cunoștințe referitoare la modul în care o persoană poate deveni înger. Acesta este înțelesul profețiilor Laika atunci când ne spun că avem potențialul de a deveni Homo luminosus (Homo Luminous). Putem dezvolta câmpuri de energie luminoasă precum îngerii în timpul vieții noastre. Munay-Ki ne oferă cheile energetice pentru a face acest lucru.

Când evoluăm la starea de Homo luminous, nu mai trebuie să apelăm la îngeri și la arhangheli pentru a ne ajuta să găsim un loc de parcare sau averi, deoarece devenim la fel ca ei. Amintiți-vă că în Biblie, Dumnezeu a spus, „Iată, Omul s-a făcut ca unul dintre noi, cunoaște și binele şi răul. Iar acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia și (roade) din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!”

Pe măsură ce devenim Paznicii Pământului, intrăm în rândurile îngerilor care vin din multe lumi diferite și erau sufletele de la Început, prezente după Creație. Ei nu se întrupează la nesfârșit cum facem noi, deoarece nu au nevoie de formă încarnată, pentru că nu au nevoie să învețe și să crească pe parcursul unei existențe în lume materială. Au parte de viață fără de sfârșit și sunt paznicii multor lumi din multe galaxii.

Rituri de inițiere

Instruirea Paznicilor Pământului are o componentă energetică, o serie de inițieri care ne ajută să dezvoltăm o arhitectură nouă în câmpul nostru de energie luminoasă. Riturile ancorează fiecare dintre joncțiunile de importanță mare în procesul devenirii homo luminous.

Cele nouă rituri reprezintă suma totală a acordărilor prin care trecem pe măsură ce facem tranziția de la corpul unei ființe umane la corpul de înger.

Aceste rituri au fost mai întâi acordate învățătorilor din antichitate de către ființele angelice și sunt trecute de la învățător la discipol. Atunci când un Paznic al Pământului oferă darul Munay-Ki unui discipol, moștenirea ființelor luminoase este cea care se transmite, care face saltul de la capul maestrului către discipol pe măsură ce se apleacă unul către celălalt și se ating în zona frunții. Pentru a transfera aceste informații la nivel energetic, Paznicul Pământului pur și simplu menține spațiul sacru și întrupează vibrația nivelului pe care dorește să îl transmită. Deși nu puteți trece pe cont propriu prin aceste inițieri, de îndată ce le primiți, puteți transmite altora aceste rituri, după cum doriți. Însă există un avertisment. Riturile se oferă în mod gratuit. Puteți percepe un onorariu pentru a oferi coaching unui client în timpul schimbărilor prin care va trece pe măsură ce primește riturile, însă nu puteți percepe onorariu pentru momentul în care oferiți Munay-Ki în sine.

Cele nouă rituri

Primul rit constă în instalarea de protecții în corpul vostru luminos (LEF). Acestea sunt cunoscute sub denumirea de Benzi de Putere și constau în cinci benzi de energie care  reprezintă Pământul, Aerul, Focul, Apa și Lumina Pură. Aceste benzi sunt instalate în corpul vostru de energie luminoasă și acționează pe post de filtre, descompunând în unul din cele cinci elemente orice energii negative care se îndreaptă către voi astfel încât aceste energii să vă hrănească în loc să vă facă să vă îmbolnăviți sau să deveniți toxic pentru cei din jur. Benzile de Putere sunt întotdeauna în poziția „Pornit”, iar energiile negative ricoșează la contactul cu ele. Într-o lume plină de frică, benzile furnizează un grad esențial de protecție.

Cel de-al doilea rit este ritul Vindecătorilor, care vă conectează cu strămoșii din linia Paznicilor Pământului din trecut care vin să vă ajute pe parcursul vindecării voastre personale. Laika știu că avem la dispoziție un sprijin spiritual gigantic. Aceste ființe de lumină lucrează cu noi în timp ce medităm și dormim pentru a vindeca rănile din trecut și rănile străbunilor noștri.

Pe al treilea loc se află riturile Armoniei, prin care primiți șapte arhetipuri în chakrele voastre. În prima chakră, primiți arhetipul șarpelui; jaguarul merge în cea de-a doua; pasărea-colibri se așază în a treia chakră, iar vulturul vine în a a patra. Apoi, trei „arhangheli” vin pentru cele 3 chakre superioare. Huascar Inka, paznicul lumii de jos și al inconștientului este transmis în a cincea chakră; Quetzalcoatl, zeul din Americi prezentat sub formă de șarpele cu pene, care este paznicul lumii de mijloc (lumea în care pășim noi când suntem treziți), vine în cea de-a șasea chakră; iar Pachakuti, protectorul lumii de sus (supraconștientul) și paznicul timpului se instalează în cea de-a șaptea chakră.

Aceste arhetipuri sunt transmise în chakrele voastre sub formă de semințe. Aceste semințe germinează cu foc, iar voi trebuie să faceți o serie de meditații ale focului, pentru a le trezi și a le ajuta să crească. După aceea, ele vă ajută la arderea nămolului psihic care s-a acumulat în chakrele voastre, astfel încât acestea să poată străluci cu lumina lor de la începuturi pe măsură ce vă construiți un corp curcubeu. Acest rit vă ajută să vă scuturați de trecut în același mod în care șarpele năpârlește.

Următoarele sunt riturile (Clar)Văzătorului. Acest rit instalează filamente de lumină care se extind din cortexul vizual spre spatele capului către chakrele corespondente celui de-al treilea ochi și inimii. Această practică vă trezește abilitatea de a percepe lumea invizibilă. Mulți din discipolii noștri de la Școala Vindecării Corpului de Lumină constată că, la câteva luni după ce primesc riturile (Clar)Văzătorului, pot percepe lumea de energie din jurul lor.

În al cincilea rând vin riturile Păstrătorii Zilei. Păstrătorii Zilei erau maeștrii altarelor antice de piatră presărate în locuri sacre peste tot în lume, de la Stonehenge la Machu Picchu. Păstrătorul Zilei poate invoca puterea acestor altare antice pentru a vindeca și pentru a restabili echilibrul în lume. Acest rit este o transmisie de energie care vă conectează cu strămoșii Laika din trecut.

Legendele spun că Păstrătorii Zilei invocau răsăritul Soarelui în fiece zi și apusul său în fiece seară, asigurându-se că ființele umane trăiesc în armonie cu Mama Pământ și că onorează căile Divinului Feminin. Păstrătorii Zilei erau moașele care ajutau femeile să nască și ajutau sufletul să se desprindă la moarte; ele erau vrăcițele sau tămăduitoarele (curanderas). În general, erau femei și cunoșteau tradițiile Mamei Pământ. Această inițiere începe procesul vindecării părții feminine din voi, ajutându-vă să pășiți dincilo de frică și să practicați pacea.

În al șaselea rând, primiți riturile Păstrătorilor Înțelepciunii . Legendele spun că înțelepciunea străveche hălăduiește în munții înalți. Piscurile acoperite de gheață erau venerate ca fiind locuri de putere, ca și alți munți din lume, de la muntele Sinai la muntele Fuji și Olimp, toți munții au fost venerați ca fiind locuri în care ființele umane se întâlnesc cu divinitatea. Strămoșii din rândul Păstrătorilor Înțelepciunii sunt vraci și vrăcițe (șamani) din trecut care au învins moartea și au pășit în afara timpului. Sarcina lor este să apere învățăturile înțelepților și să le împărtășească și altora atunci când este cazul. Acest rit vă ajută să pășiți în afara timpului și să simțiți ce înseamnă infinitul.

În al șaptelea rând vin riturile Paznicilor Pământului. Acest rit vă conectează cu o linie de arhangheli care sunt paznicii galaxiei noastre. Despre ei se cunoaște că au formă de oameni înalți cât copacii. Paznicii Pământului, care sunt gardienii a tot ceea ce este viață pe Pământ, se află sub protecția directă a acestor arhangheli și le pot invoca puterea atunci când au nevoie de ea pentru a aduce vindecare și echilibru în orice situație. Ritul Paznicilor Pământului vă ajută să învățați tradițiile clarvăzătorului și să vă materializați visul la o lume mai bună to dream the world into being.

Al optulea este ritul Paznicilor Stelari. Acest rit vă ancorează în siguranță în timpul de după marea schimbare despre care se spune că se va petrece(s-a petrecut) în anul 2012 sau în jurul acestei date. Legendele spun că atunci când primiți acest rit, corpul vostru fizic începe să evolueze în cel al Homo luminous.

Îmbătrânirea este încetinită și dobândiți rezistență la bolile la care erați vulnerabili înainte. După ce am primit aceste rituri, am observat că nu mai procesam evenimentele în principal în planul fizic. Când răceam, o procesam în plan energetic și trecea prin mine într-o zi sau două în loc să treacă într-o săptămână sau două. Am început să trăiesc și să procesez evenimentele care îmi apăreau în viață în plan spiritual. Când primiți aceste rituri, deveniți „administratori” ai vremurilor care vor urma și ai generațiilor viitoare.

Al nouălea rit este ritul Creatorului. Când primiți această inițiere, treziți lumina Divinului din voi și deveniți „administratori” ai întregii creații, de la cel mai mic fir de nisip la cel mai mare roi de galaxii din univers. Acest rit nu a mai fost disponibil pe planeta aceasta. Deși au fost ființe care au atins acest nivel de inițiere și au ajuns la conștiința de Hristos sau de Budha trezit, trasnmiterea acestor rituri nu a fost niciodată posibilă de la o persoană la alta, până astăzi. În acest mod, în timp ce transmisia de la Spirit la ființă umană a avut loc ocazional, transmisia de la o ființă umană la alta era imposibilă până acum. Ritul Creatorului a fost pus în lumină și ne-a fost dăruit de către înțelepții incași din Anzi în vara anului 2006.

Legendele spun că învățăturile înțelepților din rândurile Păstrătorilor Pământului au peste 100.000 de ani. În această perioadă, ele au suferit multe transformări, pe măsură ce oamenii din munți au migrat spre pământ mai fertil și au traversat apoi tărâmul din gheață din Siberia în pădurile dese de pe continentul american. Astăzi, trecem printr-o altă evoluție pe măsură ce aducem aceste cunoștințe străvechi în secolul 21. Și deși forma exterioară a învățăturilor se schimbă, forma interioară rămân aceeași.

Întru munay,

Alberto Villoldo, Ph.D.

Pentru inițieri în Munay ki, consultă rubrica Evenimente din site sau trimite-mi un e-mail, folosind formularul de contact, pentru a te informa cu privire la data și locul în care se organizează.

sursa foto

Comments (4)

 • Avatar

  Muresan Bianca

  |

  Buna ziua,doresc sa iau parte si eu la aceste initieri,meditati,doresc sa cunosc mai multe informații, multumesc cu recunostiinta

  Reply

  • Avatar

   Oana

   |

   Bună seara, Vă rog să vedeți calendarul de la rubrica pentru evenimente și să accesați acolo informațiile despre workshop-urile pe care le susțin în această primăvară. Inițierile în Munay Ki încă nu le-am pus pe agendă, urmează probabil pentru perioada verii. Oricum, vă rog să urmăriți agenda, ca să fiți la curent, sau pagina de facebook https://www.facebook.com/Trezirea.Interioara Mulțumesc, Oana

   Reply

 • Avatar

  Georgescu Nicoleta g

  |

  În urma cu 10 ani, am citit câteva cărți ale lui Villoldo, am fost fascinata de scrierile lui. Lucrez cu esențe florale și sunt o mare iubire de natură. Într-o meditație mi a apărut o bătrână șaman, o tot caut și vreau sa o intalnesc☺️

  Reply

  • Avatar

   Oana

   |

   Mă bucur mult că sunteți în contact cu aceste cunoașteri și vă felicit! Vă sugerez să mai meditați cu privire la bătrâna șaman, poate sunteți chiar dumneavoastră într-o altă viață sau poate este unul din ghizii dumnevoastră.

   Reply

Scrie un comentariu

Trezirea Interioara
Trezirea Interioara