O viata mai buna

26 dec. 2017

„Adevărata frumuseţe izvorăşte din sublim şi simplitate.”

Voltaire

Suntem in prag de sarbatori, vacante si totodata avem mai mult timp liber, astfel ca este un moment potrivit pentru a reflecta si contempla la o viata traita mai bine. Este timpul potrivit pentru a proiecta o viata mai buna, precum si actiunile pe care le-ai putea face pentru crearea ei.

Ce inseamna o viata mai bine traita, pentru tine? Este necesar sa ai un scop maret, sa iti maximizezi veniturile, placerile, sa iti cresti starea de confort material prin extinderea luxului?

Sau poti sa traiesti bine gasind multumire indiferent de ceea ce faci?

Eu mi-am petrecut cea mai mare parte din viata cautandu-mi drumul, misiunea personala, scopul mai maret si asta a creat in viata mea o bogatie de experiente si oameni. In toata cautarea mea m-am bucurat intotdeauna de ceea ce am facut, indiferent ce a fost. De aceea cred ca nu toata lumea are nevoie de aceasta cautare a unei misiuni de viata.

Fiecare poate gasi multumire si bucurie in ceea ce face deja – poti gasi asta cand gradinaresti, cand citesti o carte buna, cand petreci timp cu copiii tai, cu cei dragi, cand iei masa cu prietenii, cand mergi la un spectacol. Poti gasi multumirie in micile bucurii ale vietii si in munca pe care o faci deja.

Sunt o impatimita a calatoriilor, a explorarii lumii si in a incerca multe lucruri prin experienta directa. Insa am ajuns la concluzia ca nu este nevoie sa calatoresti si sa experimentezi lucruri incredibile pentru a avea o viata bine traita. Poti explora lumea exact acolo unde te afli, poti sa mergi mai profund in experientele pe care le ai deja, sa inveti sa te conectezi la ceilalti si sa gasesti intelesul mai larg si mai profund in ceea ce faci deja.

Cel mai probabil, o viata bine traita ar putea fi daca :

  • am mentine atentia si concentrarea in viata noastra si am invata sa fim mai prezenti,
  • am gasi compasiune fata de noi si am invata sa ne iubim mai mult,
  • am crea conexiuni mai profunde, oneste si transparente cu ceilalti,
  • ne-am conecta si am concentra actiunile zilnice la ceea ce este cu adevarat important,
  • am crea un ambient armonios in jurul nostru si starea de bine in interior.

Dar pe masura ce lucram la toate acestea, am putea gasi deja frumusete si bucurie chiar acum, in ceea ce suntem si facem. Nu exista o destinatie magica in viitor, unde lucrurile sunt mai bune. Este intotdeauna la fel de bine ca acum, si daca nu ne place acest moment inseamna ca ne concentram pe acele parti care nu ne plac. In schimb putem invata  sa acceptam si sa apreciem tot ( chiar si partile care nu ne plac ) si sa gasim minunea in fiecare moment.

Te incurajez sa petreci ceva timp in aceasta sapatamana, gandindu-te la ce inseamna o viata mai buna pentru tine – poate mergi la o plimbare, chiar daca este frig, si reflectezi la cum ar putea sa arate.

Cand simti frigul, consecinta este ca te faci mai mic, te ghemuiesti ca si cum ar fi ceva de care sa te aperi…insa poti sa-l consideri ca pe un dar pentru ca in acelasi timp frigul iti aminteste ca esti in viata ajutandu-te sa elimini frivolitatile si sa iti dai seama ce este esential – cand este rece, esti adus inapoi in prezent si trebuie sa te concentrezi. Cel putin asta este una dintre interactiunile cu frigul. La fel si cu celelate aspecte neplacute ale vietii, de care ne ferim – ele sunt un dar, ne ajuta sa ne concentram atentia in prezent, sa gasim solutii si astfel evoluam, devenim mai buni, mai constienti.

Pana la urma viata este extrem de complexa insa ne putem bucura de ea abordand-o cu simplitate.

Draga cititorule, iti doresc sarbatori frumoase pline de bucurie sufleteasca si reintoarcere la Sine!

Cu mult drag,

Oana 

„Nu există măreție fără simplitate.” —Lev Tolstoi

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Trezirea Interioara
Trezirea Interioara