Reflectii si afirmatii – lectia intai

„Adevarata perfectiune a unui om nu consta in ce are, ci in ce fel de om este. „– Oscar Wilde

Am citit zilele trecute cartea “Tainele Luminii”, scrisa de Dannion Brinkley, un american care a avut 3 morti clinice si deci experiente in apropierea mortii – cel mai studiat caz de catre Dr. Raymond Moody, un doctor psiholog cunoscut pentru munca sa titanica de studiu asupra cazurilor din apropierea mortii. Insa nu despre moarte vreau sa iti povestesc ci  despre ce suntem noi cu adevarat, iar in acest sens voi impartasi cu tine cateva lucruri la care sa reflectezi si cateva afirmatii pe care le-am cules din cartea mentionata.

Sustin si intaresc aceste articole(vor fi 7 pe aceasta tema), prin urmatoarele :

  • printr-un act de bunatate din partea unui prieten, l-am intalnit si cunoscut pe Dannion in persoana, in vara lui 2015, cand am avut alaturi de el o experienta fantastica, ceea ce mi-a intarit increderea in faptul ca am simtit ca fiind adevarat ce spune in prima sa carte – Salvat de Lumina, pe care tocmai o citisem;
  • o alta referinta este faptul ca Prof. Dumitru Constantin Dulcan dupa ce l-a intalnit si cunoscut pe Dannion, a incuviintat sa scrie cuvantul inainte la cartea “Tainele Luminii”.

In cartea sa, Dannion ne imparaseste 7 lectii din Cer, o sinteza a modului in care el a experimentat si i s-au transmis informatii din lumea de dincolo de aceasta dimensiune a 3-a, despre ce este omul cu adevarat.

In aceste vremuri in care traim, a devenit vital sa ne recunoastem esenta divina si sa-i dam voie sa se manifeste in lume. Doar asa vom reusi sa pasim la un alt nivel de constiinta in care sa domneasca pacea, bunatatea, colaborarea, iubirea si prosperitatea.

Iata ce scrie Dannion:
“Suntem fiinte spirituale de lumina tari, puternice si marete care traiesc in lumea fizica cu demnitate, directie si un scop.” – Asta i s-a transmis in prima sa experienta de moarte clinica, in cadrul careia a vizitat lumea de dincolo.

“Mi se parea dificil sa-mi imaginez cum amaratii de noi, biete fiinte umane pline de toate cusururile evidente, putem fi considerati in vreun fel minunati si puternici.

…Maretia sufleteasca prezenta in strafundul adevarat al fiecruia dintre noi, se masoara preponderent prin gradul curajului pe care-l avem. Acest curaj spiritual se exprima cel mai evident prin hotararea noastra de-a ne muta intr-un corp fizic. Dupa asta, se exprima prin hotararea noastra de-a manifesta si sustine o realitate fizica….In fiecare din vizitele mele in lumea cealalta, mi s-a aratat ca fiecare dintre noi se afla aici cu misiunea specifica de a ajuta la constructia perfectiunii pe pamant. Acest lucru se va savarsi in acord cu vointa divina universala. In acelasi timp, noi ne-am asumat voluntar sarcina de-a duce la bun sfarsit atributiile vietii menite sa faciliteze dezvoltarea personala cea mai spectaculoasa posibila in cel mai scurt interval de timp….

Adevarata noastra forta consta in faptul ca suntem scantei unice ale divinitatii. Prin noi, Spiritul isi transmite puterea si maretia in vesnica desfasurare ca suma a gandurilor, cuvintelor si faptelor pe care le manifestam….valoarea noastra ca fiinte muritoare se exprima cel mai profund prin gandurile noastre. Puterea noastra spirituala sporeste proportional cu felul in care ne directionam intentia deliberata, constienta, pentru a realiza schimbari in vietile noastre, in vietile altora, precum si in intregul lumii….oricand oferim ceva cu inima deschisa (se refera si la voluntariat), fara nici o asteptare de a primi ceva la schimb, noi devenim dragoste si compasiune in actiune. Cu alte cuvinte ne manifestam ca demnitate a divinului….darul numit viata este menit sa fie o stare de gratie divina.

Atunci cand experientele noastre umane isi au radacina in dragoste si compasiune, rezultatele noastre sunt destinate a fi pline de gratie spirituala. Din aceasta perspectiva este usor sa ne aflam adevaratul scop in viata….

Ca sa aplici intelepciunea celor Sapte Lectii ca fiina spirituala profunda si puternica, trebuie sa incepi prin a considera ca respiratia si ritmul inimii tale sunt sfinte.Aceasta se realizeaza prin grija meticuloasa acordata formei tale pamantesti. Cu cat te ingrijesti mai bine pe tine insuti, cu atat iti va fi mai usor sa iti implinesti misiunea pe pamant, menirea ta spirituala eroica. A avea grija de sanatate include , dar nu se limiteza la, urmatoarele :

  • 8-10 pahare de apa pe zi;
  • 7-8 ore de somn pe noapte;
  • Exercitii fizice regulate (cel putin 5 zile pe saptamana);
  • Un regim alimentar compus din mancare adecvata particularitatilor tale fiziologice;
  • Rezervarea unui timp pentru reflective si meditatie in fiecare zi ( cate 15 minute, de doua ori pe zi);
  • Notarea zilnica a tututror evenimentelor si situatiilor binecuvantate importante;
  • Lectura si relectura Reflectiei si Afirmatiei spirituale pentru fiecare zi.

Reflectie si Afirmatie pentru lectia intai

DISTINCTIA MEA

Eu sunt fara cusur. Eu sunt reflexia minunata a originii mele divine. Indiferent cata imperfectiune ar indica aparenta mea umana, identitatea mea de fiinta spirituala perfecta ramane intacta. Eu sunt esenta Marelui Eu Sunt.

AFIRMATIE

Eu sunt expresia magnifica a perfectiunii universale.”

Daca este adevarat? Daca noi chiar suntem ceea ce spune Dannion? Daca marii intelepti, invatatori si iluminati spiritual ai tuturor vremurilor au vrut sa ne transmita exact acelasi lucru : ca suntem fiinte divine care au o experienta umana in care si-au propus sa manifeste cat mai mult din divinitatea lor?

Priveste perfectiunea fulgului de nea din poza atasata si intreaba-te : daca Spiritul se manifesta printr-un singur fulg de nea atat de perfect si frumos, de ce nu ar face-o si prin tine?

Lasandu-te sa reflectezi la acestea, iti multumesc ca citesti aceste randuri si ca le oferi sansa sa trezeasca in tine tot ce ai mai bun si mai frumos!

Cu mult drag,

Oana

P.S. Voi reveni cu urmatoarele lectii in articole viitoare.

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

new blog

Belaginele – Legi Universale

Candva, pe vremuri de mult apuse, oamenii din spatiul Carpato Danubiano Pontic traiau in armonie cu intreaga creatie, condusi fiind de legile frumoase sau Belaginele. Dupa cum spune legenda dar

Read More »