Reflectii si afirmatii – lectia a patra

„Persoanele nascute cu un talent pe care sunt menite sa-l foloseasca isi vor gasi adevarata fericire atunci cand il folosesc.” -Johann Wolfgang von Goethe

“Cu totii posedam o multime de inzestrari si talente. Un aspect vital in faptul ca traim aceasta viata este sa descoperim si sa cultivam modul cel mai intelept in care pot fi folosite aceste talente pentru a infaptui cel mai mare bine posibil.

In retrospectiva, pe baza a ceea ce am vazut si auzit in Cer ( experienta in apropierea mortii), cred ca fiecare suflet este nascut in aceasta lume cu un talent si o sarcina, o memorie si o misiune; fiecare vine aici cu un har si un scop. Aceste talente si sarcini ne sunt date de Spirit. Ele sunt pasaportul nostru in dimensiunea fizica, fiindca atunci cand sunt manifestate conform naturii lor, ele asigura continuarea si evolutia lumii fizice.
Unii dintre noi sunt nascuti pentru a fi oameni de stiinta, in timp ce altii ar putea fi inventatori sau chiar vindecatori. Unii dintre noi sunt nascuti sa dezvalui secretele universului, sa dezvolte o tehnologie inalta sau, poate, modalitati tehnice de a trai mai mult si mai sanatos. Altii dintre noi poate s-au nascut cu darul binecuvantat al muzicii sau al artei, al scrisului sau vorbitului. Dar un lucru este sigur, prin toate eforturile noastre, pe masura ce ne punem talentele in practica in modul cel mai intelept, lumea este transformata intr-un loc mai frumos si mai armonios. Stiti, pe masura ce ma gandesc la asta, inteleg ca cei mai multi dintre noi sunt nascuti cu o multime de haruri. Un aspect vital al calatoriei noasre fizice este sa cautam constient si sa dezvoltam pe de-a-ntregul aceste haruri acordate spiritual de-a exprima cel mai mare potential al binelui comun. In miezul acestui adevar special se gaseste cea mai mare putere. Este usor accesibil pentru evolutia ta spirituala. Comprehensiunea si implementarea spirituala a acestui adevar te pun propriu zis in situatia de a controla viata si destinul tau. Acestea, de asemenea, garanteaza ca tu te afirmi pe tine ca fiinta spirituala si puternica.
Dupa mai multi ani de gandire, mi-am dat seama de felul in care opereaza acest sistem. Vedeti, noi suntem inzestrati cu anumite talente, astfel incat, folosindu-le, nu doar ca gasim fericirea si scopul vietii noastre, dar de asemenea ii ajutam pe altii intr-un mod autentic. Aici putem vedea din nou in chip direct cum toate in univers sunt interelationate si interconectate, pana la talentele cu care am venit in aceasta lume. Dar dificultatea in toate acestea este: cum anume descoperi exact harul tau personal? Mai mult decat orice altceva, acest proces de descoperire va depinde de ceea ce doresti tu cel mai sincer sa realizezi in aceasta viata. Vrei sa fii un vindecator? Vrei sa-i inveti pe altii adevarurile eterne? Vrei sa compui muzica splendida? Visezi ca intr-o buna zi vei gasi leacul la cancer? Sau poate pasiunea ta e sa te pui in legatura cu plantele si animalele?
Fara sa fiu informat despre nazuintele tale cele mai profunde, iti pot totusi garanta acest lucru: visurile si aspiratiile tale sunt adevaratele indicii care te vor conduce spre misiunea ta spirituala in aceasta viata, o misiune care poate fi implinita doar prin punearea in practica a talentelor cu care esti inzestrat. Cu alte cuvinte, oricare ar fi lucrul care aduce cea mai mare bucurie in inima ta, sa stii ca exact aceea este directia pe care viata ta trebuie sa o urmeze. Totusi, chiar daca avem acest lucru in minte, trebuie sa fim flexibili, caci, asa cum mi-au spus Entitatile de Lumina, nimic nu e scris in piatra.
Sa dau un exemplu. Sa spunem ca toata viata ai visat sa fii un vindecator. Ca atare, studiezi din greu ca sa fii acceptat intr-o scoala medicala, dar, in ciuda tuturor eforturilor, nu reusesti. Ce faci atunci? Renunti la idee si abandonezi acel vis? Mai mult ca sigur ca nu! Aceasta este o dilema spirituala. Te-ai intalnit la un moment dat cu destinul si trebuie sa folosesti momentele destinului pentru a starni spiritul creativitatii tale. Friedrich Nietzsche, un filozof german din secolul al XIX-lea, a spus candva: “ Ai nevoie de haos in sufletul tau pt a da nastere unei stele”.
Visurile si aspiratiile tale sunt niste faclii invapaiate care te conduc catre steaua ta. Poate ca doar configuratia drumului catre steaua ta este cea care trebuie ajustata. Sa devii vindecator nu se reduce la fi a un internist sau un chirurg. Arta de-a vindeca ia multe forme si include o multime de stiluri si traditii. S-ar putea ca Spiritul sa aiba nevoie de mai multi maestri de Reiki si hipetoterapeuti, iar tu esti unul dintre ei. Sau gandeste-te la asta: ce se intampla daca tu aspiri sa devii un cantaret cu milioane de fani care-l adora, si totusi singurul concert de care ai parte este alaturi de corul bisericesc in timpul slujbei de duminica? In vreme ce tu ai putea fi dezamagit, Spiritul ar putea sa vada asta drept expresia cea mai categorica si semnificativa a talentului tau deocamdata. Cine stie ce rezerva viitorul? Nimeni nu poate prezice cu acuratete de 100% ce se va intampla.
Adevarata bucurie in viata vine din puterea de a trai clipa in timp ce inveti sa infloresti acolo unde esti plantat, chiar daca te gandesti ca nu esti unde ar trebui sa fii. Si chiar in acest moment de cumpana te-as indemna sa cultivi rabdarea in timp ce astepti sa capeti limpezimea intelegerii felului in care Spiritul doreste sa-ti manifesti talentele.
Cand te rogi, fii precis, aducand multumire pentru ghidarea spirituala care te-a condus catre chemarea perfecta pentru a-ti putea dezvolta darul de tamaduitor. In credinta, tine seama de faptul ca adevarata ta fericire o vei gasi in exprimarea talentului tau. Alege sa alegi sarguinta potrivita, lasand procesul in desfasurarea lui normala dupa masura Spiritului. In tot ceea ce faci, lasa-te ghidat de dragoste. In lumina iubirii, vei fi tot mai aproape de realizarea celor mai pretioase visuri ale tale. Desigur, este cel mai bine sa calatoresti constient in fiecare zi, in ciuda circumstantelor dificile in care te afli, caci indiferent de situatia cu care te-ai putea confrunta, ramanand constient vei fi condus invariabil catre cel mai mare bine pentru tine si mai aproape de momentul nasterii propriei tale stele. Acesta este darul tau din partea Spiritului. Sa-ti implinesti cel mai scump vis este darul pe care tu il faci Spiritului.

Reflectie si afirmatie

DARURI SPIRITUALE
Spiritul Sfant m-a binecuvantat cu nenumarate daruri si talente. Este parte a misiunii mele pe pamant sa le recunosc, sa le intaresc si sa le utilizez la potentialul meu cel mai inalt, pentru binele tuturor.

AFIRMATIE
Dedic darurile si talentele incredintate mie de catre divinitate cauzei innobilarii sufletesti a umanitatii.”

Text preluat din cartea Tainele Luminii de Dannion si Kathryn Brinkley

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

compasiune

Cele patru calitati ale iubirii

Invataturi despre iubirea adevarata de Thich Nhat Hanh Invataturile despre iubire pe care Buddha le-a oferit sunt foarte clare, stiintifice si aplicabile. Iubirea, compasiunea, bucuria si echilibrul sunt natura intrinseca

Read More »

Iertarea ca instrument al evoluției

Iertarea este mijlocul prin care te eliberezi pe tine de toate poverie mentale și emoționale rezultate dintr-o relaționare defectuoasă ( cu tine, cu situații, cu oameni, cu procese, etc.). A

Read More »