Cum te eliberezi de cele mai nocive tipare : nu am și nu merit

 

Sentimentele de lipsă și vinovăția sunt cele care generează programele de tip : nu am și nu merit.

Vinovăția și rușinea se regăsesc în scala conștiinței elaborată de către Dr. David R. Hawkins, ca fiind cele mai joase emoții. Vezi aici articolul.

Acestea la rândul lor sunt formate din credințe și tipare energetice, create în urma unor experiențe în care:

 • chiar ne-au lipsit anumite lucruri sau am crezut că ne lipsesc, cum ar fi : obiecte materiale ( jucării, casă, mașină etc), stări emoționale ( siguranță, iubire, protecție etc), percepții despre sine și abilități ( frumusețe, încredere în sine, capacitatea de a comunica) și altele precum prieteni, partener etc;
 • am simțit sau simțim rușine  și  vinovăție, ne-au fost induse  și cultivate de către toate sistemele de la familie până la locul de muncă. Sentimentele de rușine și vinovăție au legătură cu a face ceva greșit, a nu face ceea ce trebuie,  a spune ceva greșit sau a nu spune ceea ce trebuie; în cele din urmă se transformă în „nu sunt suficient de bun” și deci nu merit – nu merit fericirea, iubirea, succesul, starea de bine, prosperitatea.

Sunt multe momente în care deși lucrăm pe traume, pe arborele genealogic, pe vieți anterioare cu tot felul de tehnici, parcă tot nu se manifestă lucrurile după cum simțim că este posibil. Uneori, cheia  poate fi eliberarea de tiparul energetic al lipsei și al vinovăției din sistemul nostru, pentru a permite fluxului să se manifeste în viețile noastre.

Cum facem asta?

Există multe tehnici, pe una dintre ele o folosesc la workshop-ul meu „Fă-ți planul vieții tale”, o altă tehnică am descoperit la cursul Sync-Creation dezvoltat în colaborare cu institutul Monroe și susținut de Ritta Nicoară în România, iar pe cea de-a treia, ruptă din alchimie și combinată între cele două, ți-o redau mai jos.

Pentru a face acest exercițiu ai nevoie de:

 • Trei foi curate pe care să le poți rupe din caiet sau agendă, după ce le scrii.
 • Un vas de metal sau ceramică, pentru a crea un mic foc in interiorul său ( atenție mare).
 • Un spațiu deschis ( balcon sau curte) unde poți da foc hârtiilor în siguranță.

Se știe că descărcarea prin scris este utilizată deja în multe tehnici de vindecare și eliberare, iar focul purifică și transmută energia. Se mai știe și că atunci când eliberezi un spațiu, trebuie să pui ceva în loc.

Iată așadar ce ai de făcut:

 1. Notezi pe rând : tot ce îți amintești despre lipsurile tale, apoi despre rușine și în cele din urma despre vinovăție. Când și în ce fel ai simțit lipsa, rușinea și vinovăția? Vei avea surprize dacă te vei deschide cu totul acestui exercițiu – vei conștientiza lucruri la care te așteptai foarte puțin sau chiar deloc. Dă-ți voie, lasă-le să se descarce din structurile tale.
 2. Rupe foile în bucățele, pune-le în vasul metalic sau de ceramică, mergi cu acest vas într-un spațiu deschis gen balcon sau curte și dă foc hârtiilor. După ce totul s-a transformat în scrum, pune apă peste cenușa rezultată și aruncă conținutul la rădăcina unei plante sau a unui copac.
 3. Scrie pe agenda ta toate lucrurile pentru care simți recunoștință, cu tot ce este bun și frumos în viața ta, cu tot ce îți aduce bucurie.

În încheiere scrie următoarele:

 • Merit tot ce este mai bun și mai frumos pe lume.
 • Merit fericirea, iubirea și succesul.
 • Merit o stare de sănătate optimă.
 • Merit să primesc susținere, hrană pentru suflet și protecție.

Lista poate continua cu tot ceea ce crezi tu că vrei să materializezi în viața ta.

Vizualizezi aceste afirmații cum simți și știi că are sens pentru mintea ta, important este să le simți sau să știi că le-ai încărcat în sistemul tău și că fac parte integrantă din tine, sub forma unor noi tipare energetice, la fel cum ști însușești orice informație, învățătură etc.

Asta este tot și nu este deloc puțin, îți poate schimba viața în bine!

Eu așa îți doresc : să trăiești frumos, în armonie și aliniat cu sufletul tău, să manifești cu ușurință cel mai înalt potențial al tău și să te bucuri de viața ta pe pământ, până la sfârșit. Și așa și este!

Iubirea este totul!

Oana

P.S. Ca și tehnică de eliberare o poți folosi și pe cea din Codul Emoțiilor

 

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si: