Nivelurile de constiinta – Dr. David R. Hawkins

15 feb. 2016

Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si „Scala Constiintei” sau „Piramida Constiintei”, folosind kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane.

David Hawkins, unul dintre iluminatii contemporani, a studiat și experimentat zeci de ani nivelele de constiinta si a descoperit o scara logaritmica ce echivaleaza cu diferite nivele energetice corespunzatoare. Fiecare nivel de dezvoltare a constiintei iti determina gradul de fericire, emotiile pe care le simti de obicei, procesele ce au loc in interiorul tau si viziunea generala asupra vietii.

Prin tot ceea ce faci si descoperi in dezvoltarea ta personala vei simti mereu evolutia ca pe o extindere a constiintei tale. Exista și factori externi tie cum ar fi stilul de viata, prietenii, banii, sanatatea ce iti pot reflecta nivelul tau de dezvoltare. Dar cel mai important factor ce tine de interiorul tau, este nivelul de extindere a constiintei tale.

Altfel spus, cind anumite lucruri ajung sa faca parte din realitatea experimentata de tine, se poate spune ca ti-ai extins constiinta in acea zona.

Cum sunt descrise nivelurile de constiinta:

ILUMINAREA: 700 – 1000

Acesta este cel mai inalt nivel al constiintei umane. Au ajuns aici personaje care au marcat fara echivoc istoria umanitatii: Iisus, Buddha, Krishna, etc.

PACEA 600 – 700

Pacea este obtinuta intr-o viata in care ne abandonam complet Creatorului sau mai bine-zis existentei. Este locul pe care Hawkins il numeste iluminare. Aici, linistea si nemiscarea mintii este atinsa, permintand revelatii constante. Doar 1 din zece milioane de oameni reuseste sa ajunga la acest nivel.

FERICIREA: 540-600

Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu poate sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant.

Nivelul Intelegerii: 400 – 500

Nivelul stiintei, al medicinei, al dorintei pentru cunoastere. Setea de cunoastere este mereu de nestavilit pentru acesti oameni. Sunt oameni care nu isi irosesc timpul cu activitati care nu le hranesc aceasta nevoie. Acesti oameni au nevoie sa analizeze si sa vada viata si experientele lor din exterior. La acest nivel poate surveni si un esec pentru ca acesti oameni nu reusesc sa separe subiectivul de obiectiv si uneori par sa rateze esenta. In mod paradoxal, la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea catre un nivel mai inalt de constiinta.

IERTAREA: 350-400

Daca curajul reprezinta constientizarea faptului ca tu insuti esti sursa experientelor vietii tale, aici este nivelul unde constientizezi ca tu devii creatorul acestor experiente. Este momentul cand reusesti sa iti trezesti potentialul prin actiune. Este momentul cand iti pui idealuri si te auto-depasesti, trecand de limitari ce le aveai in trecut. Este momentul cand constientizezi ca poti prelua controlul asupra vietii tale. Cei care traiesc la acest nivel de vibratie duc la bun sfarsit orice lucru inceput si nu au frica de esec.

Optimismul: 310-350

Acesti oameni din jurul tau care sunt mereu optimisti – este de fapt nivelul lor deconstiinta. Ei vad viata ca pe o mare imensa de posibilitati. Nu se complac in situatii si nu se plang. Se straduiesc sa dea tot ce e mai bun si au o vointa de fier.

Neutralitatea/ INCREDEREA: 250-310

Este nivelul flexibilitatii. Sa fii neutru inseamna sa nu fi atasat de rezultatele intamplarilor. La acest nivel, individul este multumit cu viata sa si cu situatia sa si pare sa nu aiba destula motivatie pentru auto-imbunatatire si evolutie. Individul realizeaza posibilitatile dar nu face sacrificiile necesare pentru a ajunge la un nivel mai inalt.

CURAJUL: 200-250

Este nivelul imputernicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie vitala de la cei din jurul sau. Curajul iti arata ca nu ai nevoie de conditii externe pentru a-ti desfasura viata in mod optim. La acest nivel, individul isi da seama ca el singur este responsabil pentru esecul sau succesul sau, pentru propria evolutie si pentru tot ceea ce i se intampla. Este ceea ce ne face umani: constientizarea faptului ca putem alege ce fel de raspuns dam in fata unui stimul venit din exterior.

MANDRIA: 175-200

Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor traieste sub acest nivel. Este nivelul catre care aspira majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung sa se simta bine numai daca au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment fals-pozitiv, pentru ca aceasta stare de bine depinde de conditii externe. De asemenea este sursa rasismului, nationalismului, fanatismului religios, etc.

FURIA: 150-175

Dorintele neimplinite duc catre furie si frustrari. Aceste sentimente ne fac uneori sa vrem sa depasim acest nivel, alte ori, indivizii raman aici perioade indelungate din viata lor.

DORINTA: 125-150

Dorinta este unul dintre factorii motivanti la nivelul intregii societati. Chiar daca dorinta poate provoca schimbarea, efectul revers este acela ca inrobeste apetitul indivizilor.

Frica: 100-125

Oamenii care traiesc sub regimuri dictatoriale sau cei care sunt implicati in relatii abuzive se afla la acest nivel. Aici se manifesta paranoia, neincrederea, impresia ca toata lumea vrea sa iti fac arau. Suspiciunea si defensivitatea.

Amaraciunea: 75-100

Multi dintre noi am trecut prin astfel de etape ale vietii cand ne-am simtit ingrozitor de nefericiti din cauza unor tragedii intamplate in viata. Totusi, daca aceasta stare te domina, ca nivel al constiintei tale, sfarsesti prin a-ti trai viata avand constante sentimente de regret si remuscari. La acest nivel simti ca toate oportunitatile te-au ocolit. Te simti o persoana ratata…

Apatia: 50-75

Este nivelul disperarii, al lipsei de speranta; este nivelul care predomina printre oamenii fara adapost sau cei care traiesc in saracie. La acest nivel, persoana a abdicat la situatia sa curenta si se simte incapabila sa faca ceva pentru sine sau pentru cei din jurul sau.

Vina: 30-50

Nu prea departe de rusine se afla nivelul vinei. Cand cineva este blocat la acest nivel, sentimente de joasa stima de sine si inabilitatea de a-i ierta pe ceilalti sunt comune.

Rusinea: Sub 30

La acest nivel, emotia predominanta este umilinta. Aici se regasesc cele mai multe ganduri de suicid. Foarte multe persoane victime ale abuzului sexual se afla la acest nivel.

Citeva observatii despre harta constiintei:

 • La nivelul 200, cel al curajului si la nivelul 500, cel  al dragostei, sunt 2 mari bariere in evolutia spirituala a omului. Orice nivel sub 200 te seaca de energie si te trage in jos. Orice nivel peste 200 te ajuta sa cresti, sa oferi energie in exterior. Momentan 78% din populatia lumii se afla sub nivelul curajului, nivelul critic de integritate. Motivul pentru care omenirea nu se autodistruge este ca restul de 22% peste curaj, contrabalanseaza energetic pe cei de sub.
 • Nivelul 500 cel al iubirii, reprezinta un mod de a fi, nu are nici o legatura cu trairile emotionale care sunt asociate acestui cuvant. Cei ce reusesc sa treaca de 500 nu mai sunt tinuti pe loc de radacinile egoului, radacini ce tin de lumea materiala. Acest nivel este limita dintre linear(fizic) și non-linear(domeniul spiritual). Multi savanti printre care Einstein, Newton, Freud au atins nivelul 499.
 • Pentru un om obisnuit, nivelul constiintei ramane relativ constant pe parcursul vietii. Doar acei oameni care au o sete incredibila de cunoaștere si o mare vointa interioara pot creste cateva sute in nivel. Ocazional se mai intampla sa ai anumite momente cand energia sare peste nivelul tau specific, iar atunci poti spune ca ai avut o intrezarire a ceea ce ai putea experimenta fiind la acele nivele superioare.
 • E bine de stiut ca tot ceea ce te inconjoara iti poate afecta nivelul de constiinta: oamenii cu care te vezi, muzica pe care o asculți, filmele, calatoriile, experientele…orice.

Pentru a aprofunda mai mult acest domeniu al constiintei, iti recomand sa citesti cartea lui David Hawkins – Putere versus Forta

Surse : oficialmedia.com si therealman.ro

Comments (3)

 • Avatar

  Stefan

  |

  Foarte, foarte Interesant!!!

  Reply

 • Avatar

  Pop Augustin

  |

  Da…pot spune cu convingere , ca mi- a fost un sprijin …sinteza data…m-a ajutat sa imi imbunatatesc definitia ! Multumesc , mult !🙏

  Reply

 • Avatar

  Raț Teodor

  |

  Informatiile gasite aici m-au ajutat sa evaluez corect nivelul la care sint.Multumesc!

  Reply

Scrie un comentariu

Trezirea Interioara
Trezirea Interioara