Cum arată iubirea pentru tine?

Noi toți avem așteptări de la lume dar mai ales de la cei dragi – mama, tata, frați, prieteni, iubiți, etc. Iubirea și modul în care aceasta este împărtășită generează cel mai adesea neînțelegeri și stări conflictuale în cadrul relațiilor. Ne așteptăm ca iubirea celor dragi să arate într-un fel, în felul în care noi o putem recepționa ci nu modul în care o pot ei dărui. Fiecare om emite și recepționează iubirea prin canale diferite și diverse.

Pentru a înțelege de ce așteptările tale nu sunt împlinite și care este realitatea, consideră urmatoarele :

– canale de emisie / recepție

– autocunoaștere

– comunicare

  1. Sunt cunoscute patru canale principale prin care o ființă umană recepționează ( emite ) iubirea:
  • Simți ( când ești îmbrățișat, când ești privit cu drag, etc )
  • Știi ( de obicei între părinți și copii există siguranța iubirii)
  • Vezi ( cei dragi acționează în feluri care îți dau certitudinea că te iubesc)
  • Auzi ( ți se spune că ești iubit )
  1. Autocuoașterea presupune atenția ta, observarea conștientă în cadrul relațiilor,pentru a ști care este canalul tău principal de recepție și care este canalul de emisie. Apoi, este la fel de util să ințelegi și care este canalul celuilalt de recepție respectiv de emisie.

O să întăresc înșelegerea acestui aspect printr-un exemplu :

Eu cred că tatăl meu mă iubește doar dacă exprimă în cuvinte însă el iși demonstrează iubirea prin fapte și una dintre ele este că îmi trimite lunar căte un cec, astfel asigurându-se că nu îmi va lipsi nimic. În acest caz eu mă aștept să spună ( aud ), însă el face ( văd ), doar că setările mele sunt bazate pe auz, deci eu trebuie să aud că mă iubește ca să fiu sigură că mă iubește.

Dacă ar fi să facem o analogie cu canalele radio, am spune că tatăl meu emite pe frecvența Radio România Actualități, pe când eu receționez pe frecvența Magic FM.

Acum te rog să te oprești pentru o clipă și să identifici care este canalul sau canalele prin cate tu recepționezi? Cum și când ai siguranța că cei dragi te iubesc, ce ar trebui să se întâmple din partea lor pentru ca tu să fii sigur că ei te iubesc?

  1. Odată ce ai identificat canalul sau canalele tale de recepție, următorul pas este să comunici, împărtășește celor dragi care este nevoia ta, modul în care ai siguranța iubirii lor sau pur și simplu acordează-ți frecvența la canalul lor de emisie, fii receptiv la modul în care ei îți transmit iubirea. În același timp observă care este canalul de recepție al fiecăruia sau întreabă cum și când are siguranța că este iubit.

Apoi lucrează la activarea și dezvoltarea capacității de a dărui și a primi iubire pe mai multe canale. Este un exercițiu minunat care creează relații armonioase, pline de iubire, plenare.

Într-o societate echilibrată în care individul este încurajat și susținut de mic să se exprime pe sine, este apreciat și respectat la toate nivelele ca ființă întreagă, complexă, inteligentă, unică, o societate în care capacitățile ființei umane nu sunt minimizate, normal ar fi să recepționăm și să emitem pe toate cele 4 canale. Totuși, acest lucru nu se întâmplă decât foarte rar, capacitatea omului de a dărui și a primi fiind extrem de limitată încă din pruncie, prin condiționările provenite din mediul extern ( părinți, școli, societate, etc).

Partea bună a lucrurilor este că în orice moment îți poți lua puterea înapoi. Tocmai pentru că ești o fiiță inteligentă, complexă, întreagă, unică, poți să îți activezi sau reactivezi aceste capacități care folosesc nu doar la a emite/recepționa iubire în cadrul relațiilor ci și la creșterea, dezvoltarea, evoluția conștiinței tale.

Să-ți fie de folos!

Cu drag,

Oana

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si: