Reflectii si afirmatii – lectia a doua

“Chestiunea nu este de a putea sau a nu putea; chestiunea este de a vrea sau a nu vrea. Totul este o alegere; alegeti cu intelepciune. “– Ed Hillenbrand

“Alegem sa venim aici ca o putere colectiva unitara, ca sa punem la cale schimbari pentru imbunatatirea conditiei oamenilor, stiind ca suntem capabili sa producem modificari importante. Fiecare dintre noi si-a modelat viata cu cat de multe obstacole si incercari a putut imagina, impreuna cu o varietate de optiuni si posibilitati de a le depasi.

Am auzit atat de des aceste afirmatii : “As vrea sa stiu care este scopul meu in viata” sau “ M-as simti implinit daca as sti ce asteapta Dumnezeu de la mine”! Desi poate sa dureze decenii intregi pana sa ne definim scopul nostru spiritual, imi pare ca cercetarile noastre personale pentru adevar si sens al vietii sunt sincronizate sa inceapa odata cu pubertatea. In acelasi timp in care in corpurile noastre incep schimbarea hormonala din adolescenta, mintile noastre iau calea expansiunii spirituale in acord cu acest demaraj al maturitatii. Posibilitatile procesului nostru de gandire se largesc pentru a include cautarea personala a unui scop. In opinia mea, unul dintre secretele adevaratei fericiri consta in cautarea constienta a- si, eventual, atingerea- adevaratului sens al vietii. Aceasta e calea spre descoperirea de sine, care conduce la fericirea autentica.

Atunci cand devenim destul de constienti si disciplinati in hotararrea noastra de a privy dincolo de circumstantele prezentului imediat, suntem rasplatiti invariabil cu o mai profunda intelegere a sensului vietii. Rasplata este pe cat de ravnita, pe atat de sublima, caci la capatul cautarii noastre constiente petru adevar se afla intelepciunea sufletului. Cautarea noastra in viata nu este despre cum ne-ar putea merge bine azi sau daca am castigat un nou client pentru afacerea noastra. Este vorba despre intelesul esential aflat in miezul acestor evenimente, care au un rol in schema mai larga a vietii eterne. Orice intamplare, oricat de nefericita sau multumitoare, paleste atunci cand semnificatia din spatele ei incepe sa se arate in prim-planul ecranului de vizualizare spirtuala. Valoarea intrinseca a oricarei situatii din viata este puterea reala pe care-o contine.

Noi putem gasi adevaratul scop al vietii noastre de zi cu zi daca ne angajam in cautarea unui sens fundamental al ei. Pe masura ce ramanem fideli acestui obicei de-a cerceta sensul, integritatea noastra interna sporeste. Curand incepe sa se arate cu evidenta un aumit tipar. Acest tipar se pune apoi in consonanta cu scopul nostru in viata pentru a ne revela propriul destin divin si sacra noastra misiune…atunci cand ne aflam intr-o dilema, intrebandu-ne asupra directiei noastre divine, trebuie sa ne oprim, sa respiram adanc si sa mergem inapoi la ceea ce ni se potriveste cel mai firesc noua.

Ascultarea intelepciunii noastre interioare este darul cel mai mare pe care ni-l putem face vreodata. Noi invitam Spiritul Sfant sa se faca prezent in vietile noastre daca ne facem vreme in fiecare zi sa ascultam divinele ganduri care ne plutesc in inimi. Meditatia este un instrument excelent pentru realizarea personala. Atunci cand aceasta practica s-a inradacinat profund in vietile noastre, putem sa ne bizuim pe ghidarea de Sus la fiecare pas. Este ca si cum am fi conectati la frecventele cerului fara incetare. La acele niveluri de trezie a mintii, patrunderea noastra spirituala este ascutita si directa.

In cautarea sensului si scopului vietii, indreptarea atentiei spre interior este in mare masura trecuta cu vederea ca metoda moderna de gasire a iluminarii. Si totusi sunt foarte putine raspunsuri, la cautarile noastre spirituale, care pot fi gasite in afara. S-a spus ca intelepciunea interioara vorbeste limbajul iubirii. Tinta noastra fudamentala in viata este sa ne descoperim unicitatea si apoi sa o manifestam in vederea imbunatatirii conditiei intregii omeniri. Asta este adevarat si pentru cantareti, si pentru maturatorii de strada, si pentru sfinti. Cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. Daca vrei intr-adevar sa stii de ce esti aici si exact ce vrea Spiritul sa faci sau sa fii, atunci intreaba! Apoi aseaza-te linistit – intr-o stare de buna dispozitie – in tacerea sfintei reverente si asteapta raspunsul.

Orice ai alege sa realizezi in aceasta viata, se va face, pentru ca Spiritul a semanat de la origini aceste pretioase seminte de vis in inima ta. Prin urmare, atunci cand ajungi la curiozitatea si curajul de-a cere calauzire de sus, tot ceea ce inca sta ascuns in mister iti va fi dezvaluit. Descoperirea misiunii tale te pune pe o pozitie de responsabilitate. De aici inainte trebuie sa actionezi ca un purtator de faclie pentru altii care inca se zbat in cautarea identitatii lor spirituale. In acest mod, viata ta este marturia ca oricine ar putea sa faca exact ceea ce ai facut si tu. Cred ca Spiritul stia faptul ca multi dintre noi nu vor alege sa apeleze la indrumare de Sus pentru a obtine raspunsuri, asa incat a incorporat in structura umana un alt element sigur. Frica de suferinta si nenorocire este un factor motivational puternic pentru cei mai multi oameni. Prin urmare, asa cum ne-au fost oferite ocaziile fericite ca sa facem fata provocarilor din vietile noastre, cu atat mai mult e sigur ca va fi posibil si sa ne gasim scopul in viata.

Asadar, daca te-ai intrebat vreodata cum de viata ta a dat-o in bara in asa hal, iata raspunsul meu : Tu ai facut asta. Tu esti singurul care a creat toate necazurile de care ai avut parte an dupa an. In mod categoric, nu e nimeni altcineva pe care sa dai vina. Si acum, iata lovitura : stii de ce ai starnit atat de multe probleme in propria viata? Ai facut lucrul acesta ca ai crezut cu sinceritate ca nu exista nici o situatie in care puteai intra fara a mai putea iesi.

Natura ta eterna este aceea de fiinta spirituala, in vreme ce umanitatea ta este o experienta vremelnica in ansamblul destinului tau. Dar ca fiinta spirituala tu esti, bineinteles, arogant si simti nevoia de a dovedi ca poti dejuca orice capcana pusa in calea ta. Cu trecerea timpului ne dezindragostim de efort si suferinta, alegand in schimb sa muncim mai inteligent, iar nu mai greu. Acest mod al gandirii extinse ne conduce, printr-o miscare in cerc, inapoi spre momentele cand ne-am intrebat pentru prima data asupra scopului nostru pe pamant. Pierzandu-ne gustul esecului, al greselilor repetate si al relatiilor ce esueaza-n impas, noi aspiram spre ceva mai mult, ceva mai inalt. Iar atunci cand o facem, voila! Spiritul asteapta gata si dornic sa te ajute.

Aceste greutati si lovituri devastatoare de care avem parte pe parcurs joaca deasemenea un rol important in evolutia noastra personala. Ele servesc la a ne face mai ingaduitori si mai maturi. Nu poti deveni niciodata un mare capitan de corabie daca navighezi numai pe mari linistite.

Pregatirea ta intentionata ca sa capeti patrunderea spirituala garanteaza ca ea se va manifesta. Acorda-ti un timp in fiecare zi in care sa ceri sa ti se arate adevarata misiune a vietii tale. Deschide-ti inima – si tine-o deschisa – ca sa poti primi. Inspiratia va veni si, odata cu ea, o sa cunosti o pace care e mai presus de orice intelegere. Mi s-a dezvaluit in ceruri ca numai sufletele cele mai bune si cele mai inteligente au ales sa vina in aceasta realitatea fizica in acest moment al istoriei. Nascuti cu mult curaj si putere, noi am luat pe umerii nostri o sarcina extraordinara, cu consecinte inestimabile.

Colectiv, noi am venit sa salvam lumea de la consecintele distructive ale naturii umane inferioare a lacomiei, violentei si nevoii de a cuceri. In acest razboi al moralelor, dragostea trebuie sa fie scutul si sabia ta. Felul in care iti folosesti dragostea alcatuieste – si literalmente determina – implinirea misiunii tale personale. Gasirea si realizarea misiunii tale unice garanteaza succesul. In ochii Spiritului, tu esti oricum un campion glorificat pur si simplu pentru ca ai ales sa fii aici in aceasta epoca extraordinara a evoluti
ei omenirii.

Reflectie si afirmatie

ALEGERE

In momentul in care am intrat in acesata realitate fizica, am luat cu mine doua lucruri : misiunea mea personala si libera vointa. Sunt liber sa aleg fericirea, iluminarea si gandirea superioara, indiferent de dificultatea conditiilor care mi se ofera aici.

AFIRMATIE

Apar si sustin dreptul meu de-a alege tot ceea ce am mai bun in fiinta mea, pentru mine, intotdeauna.”

Text preluat din cartea Tainele Luminii de Dannion si Kathryn Brinkley

In fiecare zi, in fiecare clipa a vietii noastre facem alegeri. Dar alegerile din spatele alegerilor pot fi umane (din frica) sau divine(din iubire). Atunci cand lasi divinitatea launtrica sa aleaga si sa actioneze in tandem cu scopul tau pe pamant, alegerile sunt incununate de iubire – iubirea fata de viata, fata de pamant, etc.

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

Copilul interior

Copilul din tine (inner child), o expresie pe care ai auzit-o in diferite ocazii, pastreaza amintirile din copilaria ta si reprezinta in acelasi timp manifestarea divina a emotiilor existente in

Read More »