Reflectii si afirmatii – lectia a cincea

“Daca iti vei trai viata pentru ziua de maine, vei fi mereu la o zi distanta de a avea o viata implinita.”- Leo Buscaglia

Noi am ales sa traim in acest timp, in acest loc si in acest moment al istoriei. Niciodata inainte nu am fi avut o astfel de oportunitate extraordinara ca sa ne manifestam puterea individuala si existenta. Ganditi-va la asta: cand cineva ne face un cadou, se numeste present ( “prezent”, n.r.). Cadoul pe care noi l-am primit astazi este Acum. Exact acesta este momentul pentru a intelege cu adevarat ca noi putem schimba realitatea.

Pana in acest moment sunt sigur ca ai inceput sa intrezaresti importanta faptului de-a te vedea ca pe o fiinta spirituala importanta si puternica, ce a ales si a fost aleasa sa vina aici cu o mare zestre de talente. Fara indoiala, de placerea de a-ti incorda muschii tai spirituali, ai ales momentul perfect al istoriei lumii noastre ca sa iti etalezi priceperea cosmica. Nimeni altcineva nu ar fi in stare sa faca ceea ce tu ai venit sa faci, nici intr-un mod mai bun sau mai serios. Acceptarea acestui fapt este unul dintre darurile cele mai mari pe care ti le-ai facut vreodata. In loc sa te zbati ca sa-ti descoperi identitatea spirituala si adevaratul tau scop in viata, ia o pauza si relaxeaza-te. Nu te cazni; accepta pur si simplu destinul tau divin.

Oriunde te-ai afla in acest moment este exact locul unde trebuie sa fii. Si oriunde ai fi, orice ai realiza, misiunea ta este sacra. De acest lucru sunt absolut sigur, caci mi s-a aratat acest adevar in Cetatile de Cristal. Cele treisprezece Entitati de Lumina m-au instruit in ceea ce priveste importanta faptului de-a pretui fiecare clipa din timpul nostru, caci fiecare moment are scopul si sensul lui. Prin invataturile lor divine, am fost marcat profund de importanta faptului de a fi prezent in fiecare moment, de a trai Acum. Nu exista o putere mai mare decat cea a prezentului. Este tot ce avem cu adevarat. Nu exista decat Acum. Ieri nu mai e altceva decat amintire, iar maine e doar un vis. In acest moment, noi avem o mare sansa de a ne manifesta dragostea, puterea si harul de indrumatori atat fata de cei tineri, cat si fata de cei in varsta. Amintiti-va, dupa cum a scris Richard Bach in Iluzii: “ Cel mai bine predai ceea ce tu insuti ai nevoie sa inveti.”

Intr-un scenariu aranjat de divinitate, am fost invatat cat de efemera poate fi viata. La varsta de 25 de ani nu a fost nevoie decat de un singur moment pentru ca viata sa imi fie luata, din toate punctele de vedere. Ca urmare a trasnetului care m-a lovit, mi-am pierdut capacitatea de-a merge si de-a manca singur. Deci, am fost privat de capacitatea de a-mi castiga existenta si, in cele din urma, relatia de dragoste pe care o aveam atunci s-a rupt. In realitate, intr-o secunda si jumatate am pierdut tot ceea ce era valoros in viata mea. O secunda si jumatate, atat i-a luat trasnetului sa ma omoare. Inainte de asta, nu imi pierdusem niciodata vremea cu ganduri despre moarte ori murit (exceptie facand atunci cand am oferit soldatilor inamici suprema oportunitate de a muri pentru lucrul in care credeau). Ferm convins ca eram invincibil, imi inchipuiam ca voi trai pentru totdeauna – dupa cum credem cei mai multi dintre noi. Intreaga mea existenta se invartea in jurul a ceea ce voiam eu si in jurul modurilor celor mai usoare de a-mi face voia. Totul era legat de mine, doar de mine si mereu numai de mine. Ei bine, chiar daca felul in care imi placea sa traiesc era egocentric, cel putin traiam in Acum!

Dar, ca sa folosesc o nota mult mai serioasa, in sensul real al lui Acum, timpul si spatiul nu exista. In Cer, ceea ce noi percepem aici ca fiind trecut, prezent si viitor exista in simultaneitate. Revizuirea panoramica a vietii mi-a aratat ca nu e deloc o chestiune de focalizare. Atunci cand suntem focalizati pe momentul prezent, noi intram in ceea ce mie imi place sa numesc siguranta lui Acum.

Pe masura ce persistam in vointa noastra de a face alegeri intelepte, noi ne etalam natura spirituala a bunatatii si a justitiei. Ca urmare, este usor de vazut cum faptul de a ramane aliniati cu pilonii rugaciunii si ai iubirii ne tin concentrati in Acum. Atunci cand ne rugam si credem ca rugaciunea noastra va fi ascultata, nu trebuie sa ne facem griji. Nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la ceea ce a fost ori va fi. Rugaciunea noastra pentru rezultatul perfect ne transporta intr-un loc al pacii perfecte, in momentul prezent. Sa ramanem concentrati in acea stare de pace, moment cu moment, este provocarea – dar, de asemenea, este si rasplata.

Acelasi lucru este adevarat si in legatura cu puterea iubirii. Atunci cand traim intr-o stare de iubire constienta, nu mai exista trecut sau viitor. Pentru ca dragostea le invinge pe toate. Ea le iarta pe toate. Iubirea divina este vesnica; iubirea adevarata este durabila.

Exprimarea iubirii divine nu a fost niciodata mai necesara pe pamant decat este acum. Dupa cum afirma lectia a cincea, niciodata inainte noi nu am avut o oportunitate atat de magistrala de a ne exprima puterea si existenta individuale. In acest timp (in zorii noului mileniu), in acest loc (pe Pamant – bijuteria galaxiei) si in acest punct al istoriei (momentul de nastere a unei noi paradigme spirituale), noi am fost mobilizati intr-o batalie spirituala decisiva. Miza este mare, iar noi avem curajul sa ne asumam riscurile pe care le implica, deoarece suntem angajati in lupta teribila pentru sufletele oamenilor. Campul nostru de bataie este decorul pentru echilibrarea polaritatii, iar victoria noastra va insemna castigarea credintei in dualitate.

Mare parte din efortul spiritual savarsit mai bine de doua mii de ani a fost realizat in spiritul gasirii armoniei in cadrul polaritatii. Pentru a putea obtine nivelul de transformare spirituala necesar atingerii frecventelor mai inalte ale luminii, trebuie ca noi sa punem in echilibru polaritatea. Acesta este inca un aspect vital necesar pentru unitatea divina. Integrarea interna a ceea ce consideram lumina si intuneric, yin si yang, dragoste si frica este intr-adevar un triumf major in cautarea noastra in vederea dezvoltarii personale si spirituale dincolo de cea de-a treia ori a patra dimensiune. Ne aflam deja in faza de tranzitie, pregatiti sa ne deplasam intre dimensiuni. Ceea ce ne tine intr-o stare de intarziere este credinta noastra in dualitate, incredera noastra in sistemul de opozitii. Am fost invatati sa vedem lumea in negru si alb, in bine si rau. Pe masura ce sfarsitul timpului va aduce cu sine moartea acestei mentalitati antagoniste, vom fi martorii dominatiei intunericului. Aceasta este o parte fireasca a tranzitiei catre unitate sau polaritate echilibrata. Contrar a ceea ce ni s-a spus, lumina n-are nevoie de intuneric pentru a exista.

Fortele impotrivirii si ale dusmaniei vor parea ca temporar sunt intarite, pe masura ce se apropie ultima faza a planului lor de impunere a autoritatii. Cu toate acestea, pe masura ce eliminam in noi insine nevoia de intuneric, noi neutralizam puterea lui in lume. Renuntarea noastra personala la frica, indoiala si negativitate in gandurile, cuvintele si actiunile noastre, va determina in schimb diminuarea intunericului in lume. Atunci vom vedea cum, incetul cu incetul, dispare de pe fata pamantului.  Aceasta este o consecinta logica a extinderii constiintei noastre inspre domeniul puritatii spirituale. Vom vedea roadele promise ale muncii noastre, pentru ca atunci ne vom ocupa locul cuvenit intre cei care-au lucrat la aducera glorioasei si indelung asteptatei Ere a Pacii pe Pamant.

Nu te lasa inselat; asta ne sta in putere. Opreste-te in acest moment important al timpului si realizeaza ca tu vei fi acela care va schimba situatia cu adevarat. Zaboveste in Acum si fa ca miracolul sa se petreaca astazi. Traieste clipa si intelege ca in acest moment tu poti face diferenta. Poate ca te intrebi cum anume sa apreciezi insemnatatea momentului. Bine, admit ca este relativ. Un moment poate fi pentru noi o secunda izolata, inghetata undeva in timp, o simpla clipire a pleoapei. Sau ar
putea fi o zi intreaga. Si totusi, pentru un inger, un moment poate dura un milion de ani. Indiferent cum alegi sa-l masori, un moment este o ocazie pentru a-ti face cunoscuta prezenta.

In analiza ultima a vietii noastre, noi ne vom judeca in functie de diferenta pe care am facut-o in fiecare imprejurare pe care am trait-o si pentru fiecare persoana cu care ne-am incrucisat drumurile. Aceasta este cheia unui rezultat izbutit al cautarii noastre spirituale comune pentru un sens fundamental. Fiecare inspirare si fiecare expirare este o oportunitate pentru schimbare emotionala, crestere spirituala si dezvaluirea divinului. Caci noi inspiram pentru noi insine si expiram pentru Spirit. Spatiul sacru dintre inspirarea si expirarea fortei noastre vitale este rezidenta Spiritului. In acea pauza sfanta si mistica dintre fazele respiratiei gasim adapostul divinitatii noastre si locul de nastere al tuturor miracolelor. Pe masura ce ne hotaram sa folosim fiecare moment ca sa-l ajutam pe celalalt, noi profitam de fiecare zi ca sa ne aliniem puterii naturii spirituale din interiorul nostru. Fa-ti timp pentru a-ti simti taria si pentru a-ti exprima harul cu care esti inzestrat. Procedand astfel, tu devii actualitatea lui Acum.

Reflectie si Afirmatie 

EXUBERANTA

In intregul univers, in mod categoric nu exista nimic mai senzational decat prezenta exuberantei spirituale. In timp ce te incalzesti la scanteierea acestei calitati misterioase, esti transportat in chip magic spre imparatia cereasca. A emana exuberanta spirituala inseamna a emula natura entuziasta a pricipiului creator universal. Voi incerca pe toate caile sa aduc exuberanta in sarcinile pe care mi le voi lua in viata, in fiinta mea personala si in spatiul meu sacru.

AFIRMATIE

Puterea si maretia Spiritului sunt evidentiate de exuberanta cu care traiesc.

Text preluat din “Tainele Luminii” de Dannion si Kathryn Brinkley

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

ADN – MerKaBa

Activarea ADN-ului este un subiect vast ce-si are locul si este discutat/cercetat atat in domeniul stiintei cat si in domeniul spiritual. Prin prisma celor doua abordari au luat nastere metode prin

Read More »