ADN – MerKaBa

Activarea ADN-ului este un subiect vast ce-si are locul si este discutat/cercetat atat in domeniul stiintei cat si in domeniul spiritual. Prin prisma celor doua abordari au luat nastere metode prin care ADN-ul poate fi activat, iar in sprijinul acestei afirmatii vine autorul acestui articol care, la fel ca si mine, are o metoda proprie de a trezi fiinta umana la ceea ce este ea cu adevarat – cocreator constient.

 

de Sol Luckman  

Totul este energie.

Einstein a stabilit definitiv acest lucru prin faimoasa sa teorema E=MC2, care demonstreaza schimbul dintre energie si materie. In ce priveste materia, Einstein a remarcat candva ”ne-am Inselat cu totii. Ce credeam a fi materie nu era decat energie cu vibratie suficient de joasa pentru a fi perceputa de simturi. Materia ca atare nici nu exista.” Ca argument, acest adevar validat acum de stiintele cuantice era cunoscut de vechii hindusi atunci cand faceau referiri la termenul de maya, Insemnand iluzia adeseori confundata cu realitatea.

Energia (inclusiv ”materia”) este simpla constienta si invers.   Conceptul ca totul este energie sau constienta are o legatura directa cu biologia umana. Vechea perspectiva materialista care priveste corpul uman ca pe o masinarie care functioneaza pe baza de energie, dar are o existenta cumva separata de ea, cedeaza teren evidentei de necontestat ca suntem si manifestari ale energiei constiente.

Modelul holografic descrie asa zisul univers fizic In termenii interferentei frecventelor electromagnetice care au ca rezultat proiectia iluziilor sovaielnice pe care le avem despre noi si univers.   Intr-una din cartile clasice despre vindecarea energetica, Medicina Vibrationala, dr. Richard Gerber concluzioneaza ca materia, inclusiv celula umana, este de fapt ”lumina solidificata”. Cercetatorul de frunte In domeniul vindecarii, dr. Leonard Horowitz ajunge exact la aceeasi concluzie, afirmand fara echivoc In cartea sa DNA: Piratii Spiralei Secrete ca oamenii sunt ”lumina cristalizata si precipitata.” Aceasta demonstratie vine In acord nu numai cu modelul holografic si cercetarile recente rusesti despre energia de ”torsiune” dar si cu descoperirile din domeniile de varf ale fizicii cuantice care au demonstrat ca lumina (la fel ca si ADN-ul) are capacitatea de a transporta si memora date.

Lumina ca informatie sau ”lumina In formatie” este o veche notiune tratata de secole  de diferite modele ale geometriei sacre. Altii au sugerat ca Ingerii, adesea descrisi ca mesageri divini, sunt In realitate unghiuri (angles) sau raze de lumina care convertesc informatia (experienta tipica este ”inspiratia”) provenita de la o sursa celesta. Aceasta conceptie extinsa asupra luminii ca forma de constienta de exemplu sta la baza viziunii tolteca asupra lumii a lui Don Miguel Ruiz, doctor In medicina, saman si autor al best seller-ului Cele Patru Legaminte.  

Noi cercetari In neurologie indica faptul ca fenomenala capacitate a creierului uman, chiar operand sub zece procente din capacitatea noastra, este nu numai o rezultanta a biochimiei dar si a impresionantei abilitati de a functiona ca o arhiva holografica de stocat date si ca sistem de redare (unitate de hard) ce utilizeaza diferite unghiuri de lumina pentru a citi informatia (software). Acest lucru atrage dupa sine analogia dintre creierul uman si un bio-computer holografic super sofisticat care opereaza pe baza frecventelor electromagnetice. Nu In mod surprinzator, s-a demonstrat functionarea similara a ADN-ului.   Se considera astfel ca biologia umana are o natura electromagnetica. Dupa cum a observat dr. Deepak Chopra, celulele umane, departe de a fi simple recipiente functionale, sunt in realitate campuri electromagnetice saturate cu posibilitati si potentiale.  

Frecventele electromagnetice pot fi observate cu claritate In aura umana. In prezent este general acceptat faptul ca oamenii poseda o aura detectabila. Timp de mai multe decade, fotografia Kirlian a surprins In jurul corpului acest halou iridiscent; mai recent, dr. Valerie Hunt, profesor la universitatea UCLA si autor al cartii Mintea Infinita: Stiinta vibratiilor constientei umane, a masurat efectiv aura umana cu un aparat EEG. La Inceputul secolului 20, s-a emis teoria despre compunerea aurei din diferite benzi de frecventa electromagnetica numite campuri aurice care guverneaza aspectele distincte ale biologiei, psihologiei si spiritualitatii umane.   De asemenea, fiecarui camp electromagnetic Ii corespunde o dimensiune specifica cu care se afla In interactiune. Spre exemplu, al treilea camp este cheia catre dimensiunea a treia. Ansamblul campurilor electromagnetice poate fi asemanat cu o matrice geometrica, un fel de ”scara a lui Iacob” care permite accesul catre domenii de frecventa din ce in ce mai subtile. Aceasta largire a perceptiei pana la cuprinderea Intregului spectru al campurilor aurice si al chakrelor corespondente, este ceea ce Inseamna a deveni ”multidimensionali”.  

Conform spuselor lui Greg Braden In cartea Codul lui Dumnezeu, stravechiul nume ebraic din patru litere pentru Dumnezeu reprezinta de fapt codul ADN bazat pe compozitia chimica a codului genetic. ”Aplicand aceasta descoperire limbajului vietii”, scrie Braden, simbolurile elementelor familiare hidrogen, azot, oxigen si carbon pot fi inlocuite cu literele cheie, astfel, codul vietii este transformat in cuvintele unui mesaj etern citit in felul urmator: Dumnezeul/Etern din corp. “Daca Dumnezeu se afla Intr-adevar in corp iar din perspectiva evolutionara constiinta si fiziologia sunt interdependente, atunci trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta divina constienta este accesibila de si prin fizicalitate.  

Unul din aspectele socante ale ADN-ului este procentul mic de zece la suta – sau de trei, dupa unii – activ la majoritatea oamenilor. Restul de 90% sau mai mult a fost etichetat de stiinta ca fiind ”deseu”. E interesant faptul ca acest procent activ de maxim zece la suta are legatura cu acelasi procent In care ne utilizam capacitatea creierelor.  Si mai incitant este faptul ca potrivit unuia dintre cele mai recente modele stiintifice, teoria stringurilor, mai putin de zece procente din materia acestui univers este vizibila. Celelalte aproximativ 90 de procente mai sunt numite si ”materie Intunecata”, care ar putea foarte bine sa existe In alte dimensiuni.   Este posibil ca portiunea de ”deseu” din ADN sa contina un potential transformativ aflat In stare de activare? Ar putea el sa activeze cumva partea nefolosita a creierelor noastre? E posibil ca aceasta activare a creierului sa realizeze desteptarea facultatilor noastre de perceptie divina, ingaduindu-ne sa avansam pe scara ”multidimensionala” a campurilor noastre electromagnetice, avand experienta procentului invizibil de nouazeci la suta din univers? Potrivit Intelepciunii perceptului validat de timp ”Dupa cum e deasupra, asa si dedesubt”, trezirea acestor facultati In tot mai multi oameni, in special In copiii de azi cu inzestrari deosebite, ar putea avea vreo legatura cu intensificarea superluminii emanate din Centrul Galactic?   Multi cred ca raspunsul la toate aceste Intrebari este un da categoric.

Potrivit autorului William Henry, fizicienii ”au convenit ca un ocean vast de chintesente… invizibil telescoapelor noastre… Inconjoara galaxiile vizibile”. Daca au dreptate, aceasta ”materie Intunecata” care se compune din ceea ce noi credem ca se afla „acolo departe In spatiu” este prezenta si ”aici printre noi”… asta atrage dupa sine presupunerea ca o parte de 9 /10 din noi este tot o necunoscuta.   Braden, care si-a inceput cariera ca geolog, a fost unul dintre primii observatori ai comunitatii stiintifice care a teoretizat, pe baza schimbarilor terestre observabile, ca planeta noastra trece prin experienta cresterii frecventei vibrationale car
e va activa In final potentialul adormit al ADN-ului. Dupa cum a detaliat In cartea sa Trezirea la punctul zero, aceasta activare evolutiva sau Initiere Colectiva se refera probabil la cresterea frecventei de vibratie armonica a Pamantului, cunoscuta sub numele de frecventa lui Schumann. Desi este un subiect controversat in lumea stiintifica si urmeaza sa fie dezvoltat, un numar de cercetatori mai cred ca un anume aspect inalt vibrational al Pamantului se afla in continua evolutie. Probabil ca noi date vor ajuta la Intelegerea colectiva a acestor aspecte.   Braden argumenteaza faptul ca ipotetica crestere a frecventei, care s-ar putea sa aiba legatura cu densitatea sau stralucirea ”informatiei luminoase” derivata din intensa activitate celesta, va avea ca rezultat formarea de noi combinatii de amino-acizi si in esenta de noi combinatii ADN.

Din perspectiva geneticii, pare hazardata afirmatia ca specia umana evolueaza intr-o forma noua. Nu e nici pe departe la fel de ciudat cum ar putea parea la prima vedere, daca tinem cont de capacitatea de invatare si de adaptabilitatea spectaculoasa a ADN-ului. In unele cazuri recente, expresia ”biologie cuantica” a aparut ca reactie la evidentierea, chipurile tainuita, a dovezilor despre activarea celui de-al treilea strat de ADN uman, sub forma de triplu helix. Cred ca aparitia celui de-al treilea strat de ADN este o realitate. Totusi, chiar daca ar fi o simpla metafora pentru evolutia inteligentei latente din ADN, notiunea de triplu helix are o anumita valoare conceptuala.   Referitor la posibilitatea aparitiei unui nou genotip uman, Judith Bluestone Polich scrie In Intoarcerea Copiilor Luminii despre ”codurile pentru trezirea mostenirii noastre ancestrale – adica a luminii interioare – zac undeva ascunse in structura ADN-ului”.

Noua constienta colectiva evolueaza odata cu revenirea individuala a memoriei despre fiintele care suntem. De indata ce aceasta revizuire va atinge masa critica, se va declansa un salt cuantic evolutiv al noii specii umane – ”Indelung asteptata si Inzestrata specie umana spirituala, cunoscuta de civilizatiile ancestrale sub numele de copii ai luminii.” Referitor la subiectul aparitiei unui nou genotip uman, Bluestone Polich scrie In ReIntoarcerea Copiilor Luminii „codurile trezirii la mostenirea noastra ancestrala – cu alte cuvinte lumina interioara – ar putea fi ascunse in interiorul structurii ADN-ului”. Noua constienta se naste pe masura ce indivizii Isi recapata amintirea despre fiinta pe care o reprezinta. Odata cu atingerea nivelului critic a masei revizionistilor se va declansa un salt evolutionar cuantic al speciei umane ducand la aparitia mult asteptatului si Inzestratului model de Uman spiritual, amintit de culturile antice drept copilul luminii.  

Toate fiintele vii emit lumina. Anticipand ultimele cercetari rusesti din domeniul „geneticii undelor”, In 1920 un alt om de stiinta rus, Alexander Gurvich, a lansat in premiera conceptul de emisie a frecventelor de lumina prin intermediul „razelor mitogene” din celulele umane. Cam In aceeasi perioada In Germania, Marco Bischof a publicat un material convingator intitulat Biofotonii: Lumina din celulele noastre. Prin 1974, teoria biofotonilor emisa de savantul german Frity Albert Popp a confirmat la baza ipoteza despre mitogenie, demonstrand ca ADN-ul genereaza bioluminiscenta. Teoria lui Popp In schimb a fost confirmata de Herbert Froelich si laureatul cu premiul Nobel Ilya Prigogine.  

In cercurile de biologie se acorda tot mai multa atentie sistemului numit „comunicatie cu lumina biofotonica”, esential in multe din procesele de autoreglare specifice organismelor vii. Holograma celulara corespondenta a sistemului nervos, aceasta retea de comunicatie sofisticata care utilizeaza lumina la transferul de date, opereaza mult mai rapid decat sistemul nervos fizic si poate fi considerata un bio-computer cuantic in timp real (adica executa mai multe task-uri paralele In acelasi timp), ceea ce permite stabilirea unei interfete electromagnetice directe cu mediul ambiant al individului.  

Teoria rezonantei Morfice emisa de biologul Rupert Sheldrake referitor la bioluminiscenta celulara sugereaza ca acest fenomen este atat personalizat cat si transpersonal. Cu alte cuvinte, se pare ca nu doar individul uman este „implementat” cu receptori si emitatori ADN ci Intreaga noastra specie este din punct de vedere morfogenetic organizata sub forma de retea, exact la fel cum celulele individuale formeaza o entitate biologica mai extinsa: umanitatea. Aceasta asertiune a fost dezvoltata de o echipa de cercetatori rusi din domeniului geneticii, condusa de dr. Peter Gariaev, a carei descoperiri fac analogia nu doar dintre ADN si un bio-computer holografic ci se refera direct la un „internet biologic” care leaga toate fiintele umane. Multe din traditiile stravechii Intelepciuni se bazeaza pe concepte similare de perceptie a universului (incluzand aici si locuitorii sai umani) ca pe o fiinta globala inteligenta asemanatoare unui organism biologic.   “Invataturile orientale ne spun ca lumina vie este codificata In interiorul formei noastre,” afirma Polich. „Conceptul stravechi despre macrocosmos vazut ca un microcosmos… ne spune ca lumina divina Inalta este reflectata In corpul uman. Cu alte cuvinte, aceasta Inseamna ca umanul spiritual are codificat In sine o amprenta genetica divina.”

Acest model divin, pe care Polich Il numea Adam Kadmon potrivit traditiei cabalei, se mai numeste si corp de lumina. Corpul de lumina nu este un concept ezoteric ci o realitate biologica, o realitate care a dat nastere noii biochimii spirituale si geneticii care sa admita Incorporarea deplinei lumini ale unei constiente unitare la nivelul fiecarei celule ale corpului. Corpul de lumina Incepe sa se manifeste atunci cand codurile adormite ale ADN-ului sunt reactivate de energiile de torsiune, in special de unde sonore si luminoase de vibratie Inalta, astfel Incat celulele noastre Incep sa recunoasca lumina ca pe o sursa de energie si sa o metabolizeze asemenea plantelor In procesul de fotosinteza. Printre multe alte avantaje, aceasta evolutie celulara este responsabila de cresterea semnificativa a metabolismului celular, ajutand la detoxifierea, rehidratarea si in ultima instanta la regenerarea corpului. In acest proces de transformare profunda, cristalele lichide din celule evolueaza de la structura primitiva cubica sau hexagonala observata In tesuturile umane obisnuite la ceea ce am numit tetrahedroane stelare. Aceasta modificare structurala este extrem de consecventa. Unghiurile legaturilor hidrogenate din moleculele de apa se maresc si devin tetrahedroane intercalate astfel ca ele pot sustine mai multa lumina sau energie fotonica rezultata partial din Insasi expansionarea legaturilor hidrogenate. Aceste structuri care formeaza o matrice lichida a noului sange si tesuturi seamana cu steaua tridimensionala a lui David sau cu merkabele moleculare.

Merkabah este un vechi concept din kabala care Inseamna „vehicul de lumina”.   Acest lucru explica confuzia creata adesea In jurul conceptului de merkabah, considerat a fi un fel de naveta spatiala. Ironia face ca merkabah sa fie intr-adevar o forma de vehicul spatial Insa este vorba despre corpul individual de lumina activat genetic. Dupa Barbara Marciniak, merkabah simbolizeaza fiinta umana sub forma ei cea mai nelimitata – fiinta umana complet eliberata. Corpul de lumina este corpul care a trecut prin mutatia totala a speciei. El poate jongla cu realitatile prin schimbarea perspectivei de constienta, la fel cum sunt schimbate canalele unui televizor cu telecomanda. Similar, Taschira Tachi-ren In lucrarea „Ce este corpul de lumina” descrie merkabah ca pe o structura cristalina luminoasa care permite transcenderea spatiului, timpului si dimensiunilor si integrarea lor In totalitatea sinelui”.

Corpul de lumina rezulta din si opereaza prin intruparea luminii sau constientei Inalte. El reprezinta rezultatul natural al evolutiei de perspectiva spre iluminare care
are loc, dupa multe indicii, la scara planetara. Din aceasta perspectiva poate ca nu exista un fenomen ca ascensiunea ci mai curand o descindere a luminii in forma fizica. Corpul de lumina poate fi, literalmente acea naveta spatiala care ne permite calatoria spre stele. Tachi-ren vede „evolutia corpului de lumina ca pe un element In cadrul unui proces mult mai extins prin care toate planurile si dimensiunile revin Inapoi la Sursa acestui univers, iar acesta la randul lui se contopeste cu alte sisteme Sursa si tot asa pana la contopirea lor In Unic”. Oricum am defini reintoarcerea acasa, corpul de lumina este vehiculul care duce acolo.

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si: