Focus mental: Antrenează-ți mintea pentru concentrare

Să-ți antrenezi mintea să se concentreze este ca și cum ai antrena un mușchi. Nu poți ridica greutăți foarte mari la primul antrenament, așa că nu te aștepta să te concentrezi timp de o oră la rând în prima zi în care faci tehnici noi de concentrare.

Începe prin a-ți antrena capacitatea de a te concentra încet, timp de 5 minute fără distrageri sau pauze.
Crește la 6 sau 7 minute a doua zi, apoi ia o pauză….și așa mai departe. …
Distracțiile sunt cea mai mare capcană a eșecului de a te concentra.
Așa că, atunci când te pregătești să începi o sarcină, păstrează în apropiere o foaie de hârtie pe care o vei numi „lista de distragere a atenției”.
În acest fel, atunci când îți vine ceva în minte la care vrei să te uiți pe telefon sau pe calculator, sau cineva pe care trebuie să îl suni sau să îl contactezi, notează pe această listă aceste lucruri care încearcă să îți distragă atenția, astfel încât să poți ajunge la ele atunci când ți-ai finalizat sarcina.

Porneste meditatia

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

meditatie

Adevarata semnificatie a meditatiei

„Numesc aceasta „meditatie”: o peregrinare catre propria voastra fiinta. Iar in momentul in care va gasiti propriul centru, ati gasit centrul intregii existente.” – Osho Ce este meditatia? Cum functioneaza?

Read More »