Reflectii si afirmatii – lectia a treia

„Oricine poate fi maret…pentru ca oricine poate sa slujeasca. Nu ai nevoie de o diploma de facultate ca sa slujesti. Nu trebuie sa stii acordul subiectului cu predicatul ca sa poti sluji. Nu-ti trebuie decat o inima binevoitoare. Un suflet crescut in dragoste.” – Martin Luther King Jr.

Noi am fost alesi sa venim aici. Asta inseamna ca o forta mareata si infinit iubitoare are incredere si considera ca ne vom realiza scopul pentru care am fost trimisi aici. Vom realiza asta in numele a ceea ce purtam divin in noi. Cred cu tarie ca foarte putini dintre noi isi vor rata aceasta parte a sarcinii lor in viata.

A treia lectie din Cer ar putea sa le rastoarne planurile unor oameni de treaba. Odata ce am inteles cum si de ce am fost alesi sa venim aici, devine evident ca viziunea religioasa a omului nascut in pacat pur si simplu nu mai e valabila. Inca odata, imi aminteste de chestiunea acelor “strazi din Cer pavate cu aur”. Trebuie sa va spun: stiu ca acest lucru nu e adevarat. De ce? Am calatorit in Cer si am vazut totul pe partea cealalta a vietii. M-am intors cu o intelegere profunda a faptului ca acolo suntem iubiti si respectati foarte mult. Nici macar odata nu mi s-a dat de inteles ca eu, alaturi de umanitate, as fi pacatos sau in mod inerent corupt. Niciodata, nici macar pentru un singur moment, nu am simtit ca suntem vazuti altfel decat ca fiinte profund spirituale aflate pe calea colectiva a desavarsirii. Ca sa reiau o idee, cele treisprezece Entitati mi-au luminat faptul ca noi suntem intr-adevar considerati eroinele si eroii cei mai curajosi de catre cei care ne observa din imparatia cereasca.

Adevarul este ca noua ni s-a incredintat soarta lumii. Va rog sa percepeti acest lucru: pe noi apasa imensa responsabiltate de a transforma realitatea spirituala a acestei dimensiuni fizice. De ce credeti ca ei ar fi incredintat aceasta sarcina uriasa unei slehte de ticalosi?

Din pacate, oricat de ridicol arata conceptul pacatului originar in ochii mei, ideea a ajuns populara. Dar, ce e mai trist, aceasta convingere ca suntem nascuti in pacat a contibuit la pierderea capacitatii de-a ne observa identitatea, demnitatea si divinitatea reale. Sa va spun cum a inceput toata aceasta gresita conceptie religioasa. Ideea ca ne-am fi nascut in pacat a fost enuntata dupa Edictul de la Milano (313 e.n.) ea concretizandu-se, in mod oficial, in ceea ce cunoastem azi drept Crezul de la Niceea. Era in anul 325 e.n. Initiatorii principali au fost imparatul Constantin al Imperiului Roman si episcopul Bisericii Romei. Impreuna, acesti doi oameni au conspirat sa unifice Imperiul Roman impunand o perspectiva religioasa oficiala. Folosind ca instrument un mic cult evreiesc cunoscut drept crestinism, au transformat convingerile spirituale sacre ale credintei intr-o religie mandatata a Imperiului Roman. Cu sprijinul constructiv al episcopului, imparatul Constantin a convocat in conciliu 317 episcopi, la Niceea, undeva in apropierea Istanbulului de azi.

Sub conducerea lui Constantin, conciliul a inventat literalmente o versiune a Cuvantului lui Dumnezeu, pe de-a-ntregul intretesuta cu punctele lor de vedere personale si aspiratiile lor politice. Cu aceasta versiune revizuita a crestinismului, imparatul Constantin a fortat imperiul sa adopte conceptul nasterii in pacat, care ii transforma pe toti aderentii la noua religie in supusii sai personali. Acest lucru a fost cuplat cu indoctrinarea a ceea ce urma sa devina Sfanta Biserica de la Roma. Ca sa ii tina captivi pe adevaratii credinciosi intr-o stare de stricta obedienta, biserica timpurie a predicat neobosit existenta Iadului. Pe cei care nu se supuneau constrangerilor pe care religia le-a impus credintei si finantelor lor ii astepta groaznicul infern. Fara indoiala, faptul de a trai sub acel fel de frica si control le-a afectat negativ si starea de sanatate. Ca urmare, s-a creat o pervertire a bunavointei fata de ceilalti membrii ai comunitatii. Inima omului nu poate fi constransa brutal prin teama de pedeapsa sau, inca si mai rau, de pierderea vietii eterne, si sa ramana nevatamata.

Maladiile care s-au abatut asupra oamenilor pe vremea Imperiului Roman sunt destul de asemnatoare cu cele care afecteaza societatea moderna de azi. Din cauza controlului de stat tiranic, cetatenii au inceput sa fie suspiciosi unii fata de altii si au dezvoltat tendinta de a se ascunde sub o palosa in loc sa ajunga sa imbratiseze un spirit al comunitatii. Sinceritatae se diminueaza dramatic atunci cand oamenii sunt fortati sa traiasca intr-o atmosfera de manipulare demagogica. Christos a spus ca a venit sa invete oamenii o noua cale si ne-a cerut sa le facem altora ceea ce dorim ca ei sa ne faca noua. Mai presus de toate, ne-a cerut sa ne iubim unii pe altii. Acestea sunt principiile spirituale pe care fiecare dintre noi am fost alesi sa le punem in aplicare in lume in acest moment. Precum Invatatorul, noi n-am venit sa cream o noua religie. Noi am fost alesi sa venim aici pentru a reflecta complet si a exprima pe de-a-ntregul principiile divine ale iubirii, compasiunii, bunatatii, si bunei dispozitii pe care deja le avem prezente inlauntrul fiintei noastre de la nastere.

Aceste calitati sunt capitale pentru continuarea vietii pe pamant.  Acum mai mult decat oricand inainte, lumea are nevoie de influenta pozitiva a unei omeniri care traieste si iubeste la un nivel de constiinta superioara. Cu terorismul si razboaiele care provoaca in continuare ravagii, posibilitatea anihilarii globale sporeste in mod proportional. Misiunea tuturor oamenilor alesi sa vina aici, in acest moment al istoriei, este sa salveze planeta de la ignoranta unei jurisdictii spirituale care ar putea sa conduca la distrugerea noastra finala. In concluzie, am fost alesi sa venim aici ca sa predam lectiile aderentei practice la principiile spirituale bazate pe constiinta cereasca.

Felul in care traim noi acum nu mai poate continua. Pentru a merge mai departe, este necesara o schimbare in modul nostru de-a gandi. Mai mult, faptul ca am fost alesi sa parcurgem o etapa in realitatea fizica in aceste vremuri inseamna ca nu era absolut nimeni care sa poata face aceasta treaba in locul nostru, la acest nivel al vietii, mai bine decat putem s-o facem noi. S-a dovedit stiintific faptul ca sansa sa existe pe pamant o persoana exact ca tine este de aproximativ unu la saisprezece miliarde. Populatia de azi pe pamant este de circa sase miliarde (in prezent, peste 7 miliarde, n.r.) ceea ce confirma stiintific faptul ca nimeni nu poate face ceea ce faci tu, exact cum poti s-o faci tu. Tu ai fost creat ca o fiinta umana unica si intru totul deosebita. Literalmente nu mai este pe lume altul ca tine. Acest lucru este valabil fie ca ai realizat sau nu adevarul scopului vietii tale.

Crede-ma, ti-a fost incredintata o misiune divina. Indiferent cum se cheama slujba ta oficiala in acest moment, ai fost trimis aici sa te porti ca o faclie luminoasa in ajutorul celor care-si cauta calea. A privi din realitatea spirituala inapoi in aceasta lume mental-fizica este ca si cum te-ai uita intr-o oglinda, caci imaginea ce pare sa reprezinte vietile noastre este rasturnata. Adesea este chiar opusul a ceea ce credem ca ar fi. De exemplu, de cate ori am incercat sa impresionam lumea cu acte de eroism, sacrificiu de sine sau generozitate? Noi credem ca purtarea generoasa va atrage atentia Spiritului in mod deosebit, aducandu-ne multe “bile albe” in Ceruri. Adevarul e ca sistemul nu functioneaza in acest fel. Din unghiul superior al Spiritului, are intaietate un model de educare foarte diferit. Actele marunte izvorate din dragoste spontana si compasiune sunt mult mai pretioase in ochii Spiritului. De asemenea, ceea ce tu consideri drept marile tale slabiciuni ar putea fi, vazute din cealalta parte, drept punctele tale forte. Sa nu judeci, nici macar pe tine insuti, pentru ca nu poti sa cunosti pe de-a-ntregul planul final al vietii tale. Judecata nici macar nu este necesara pentru relizarea acelui plan. Ceea ce este necesar e sa traiesti, in toate momentele, constient de dragoste. Din acel punct s
acru vei fi condus neindoelnic inspre situatii anume si relatii care au nevoie de compasiunea si mangaierea ta.

Este imperios necesar sa nu uiti aceasta a treia lectie din Cer. Acest secret al Luminii este echivalent cu reusita ta cinstita ca purtator de lumina in aventura ta prin crepusculul innegurat al acestei ere pe pamant. Pentru ca lumea sa supravietuiasca prin gratie, ai fost ales sa vii aici. Pentru ca nu mai exista cineva exact ca tine, nimeni nu poate sa-ti ia locul sau sa realizeze sarcinile cerute destinului tau. Iar destinul pretinde angajamentul tau constient intr-o viata desavarsita, traita in serviciul devotat Spiritului Sfant. Cand numai dragostea ti-e busola, viata ta e intotdeauna pe calea cea buna.

 

Reflectie si afirmatie

MA PREGATESC SA FIU UN CANAL

Parcurgand viata dupa viata, indemnul sufletului meu a fost dobandirea adevarului si a iluminarii spirituale. Aflarea raspunsurilor la misterele vietii a fost forta mea calauzitoare. Pregatirea de sine ca sa fiu un canal al bunatatii a fost misiunea mea scara.

AFIRMATIE

Destinul meu este sa slujesc drept canal pentru lumina iubirii.

Text preluat din cartea Tainele Luminii de Dannion si Kathryn Brinkley

Abonează-te la newsletter


Stai la curent cu noutățile Trezirii Interioare! La înscriere primești cadou cartea digitală ”Cum activez Maestrul din mine”!

Te-ar mai putea interesa si:

new blog

Belaginele – Legi Universale

Candva, pe vremuri de mult apuse, oamenii din spatiul Carpato Danubiano Pontic traiau in armonie cu intreaga creatie, condusi fiind de legile frumoase sau Belaginele. Dupa cum spune legenda dar

Read More »

ADN – MerKaBa

Activarea ADN-ului este un subiect vast ce-si are locul si este discutat/cercetat atat in domeniul stiintei cat si in domeniul spiritual. Prin prisma celor doua abordari au luat nastere metode prin

Read More »